Τουριστική προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας μέσω των αεροπορικών εταιρειών προωθεί η Περιφέρεια

Συγκέντρωση στοιχείων της λαϊκής παράδοσης των Ιονίων Νήσων
25 Φεβρουαρίου 2021
Συνεργασία ΥΠΑΑΤ και περιφερειών για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης
25 Φεβρουαρίου 2021
Show all

Τουριστική προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας μέσω των αεροπορικών εταιρειών προωθεί η Περιφέρεια

Την τουριστική προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω των αεροπορικών εταιρειών που συνδέουν με πτήσεις τη Θεσσαλονίκη με το εξωτερικό, επιδιώκει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνοπτικός διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου, ο οποίος θα αναλάβει το έργο της συνεργασίας με τις εταιρείες και της παροχής υποστήριξης μάρκετινγκ ώστε να αυξηθεί η αναγνωρισιμότητα της περιοχής, σε μια χρονική περίοδο που προετοιμάζονται οι φορείς του τουρισμού ενόψει του καλοκαιριού.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν υλοποιηθεί και στο παρελθόν ενέργειες, όπως η προβολή βίντεο κατά τη διάρκεια των πτήσεων στις οθόνες των αεροπλάνων και στα συστήματα ψυχαγωγίας των εταιρειών και η προβολή των βίντεο ή δημοσιεύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα κανάλια των εταιρειών στο youtube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η σύμβαση, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, προβλέπει την αναζήτηση και υλοποίηση αντίστοιχων ενεργειών. Στη στόχευση των δράσεων αυτών περιλαμβάνεται και η έναρξη νέων αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ της Θεσσαλονίκης και άλλων προορισμών του εξωτερικού.

Ειδικότερα, ο ανάδοχος θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να προβεί σε ανάλυση των υποστηρικτικών προγραμμάτων μάρκετινγκ για την προώθηση του τουριστικού προορισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες, έρευνα για τις πιθανές αγορές στόχους του τουριστικού προορισμού, ανάλυση των αγορών στόχων και στόχευση αεροπορικών εταιρειών που κατά τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εισάγει νέους προορισμούς ή έχουν προβεί σε επέκταση των δρομολογίων τους προωθώντας το αεροδρόμιο Μακεδονία στα προγράμματά τους. Επιπλέον προβλέπεται η διαμεσολάβηση μεταξύ της Περιφέρειας και των αεροπορικών εταιρειών, η παροχή στοιχείων απευθείας πτήσεων και η εφαρμογή υποστηρικτικών προγραμμάτων μάρκετινγκ.

Το έργο χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2021, ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 2α Μαρτίου.