Το δημοτικό συμβούλιο Ν. Ιωνίας ζητά άμεσες λύσεις για το νοσοκομείο «Αγία Όλγα»

Δήμος Αθηναίων: Ημερίδα με θέμα την αντισεισμική προστασία στους Παιδικούς Σταθμούς
24 Ιανουαρίου 2020
Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΝ και ΣΠΑΥ για την αναβάθμιση του Υμηττού
24 Ιανουαρίου 2020
Show all

Το δημοτικό συμβούλιο Ν. Ιωνίας ζητά άμεσες λύσεις για το νοσοκομείο «Αγία Όλγα»

Με αφορμή τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και την όξυνσή τους το τελευταίο διάστημα, η Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με σκοπό τον συντονισμό δράσης όλων των παρατάξεων για το θέμα.

Με ομόφωνο ψήφισμά του διαμαρτύρεται για την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα».

Σημειώνει ότι συνέπεια των παραπάνω είναι τα οξυμένα προβλήματα έλλειψης ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού και η αδυναμία λειτουργίας ιατρικών εργαστηρίων.

Κατά την τοποθέτησή της η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου τόνισε ότι: «Η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά θα προβώ σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου άμεσα να επιλυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων. Κυρίως λόγω της υποστελέχωσης σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, υπερασπιζόμενη το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, χωρίς καμία έκπτωση του επιπέδου των υπηρεσιών του νοσοκομείου απέναντι στους ανθρώπους. Βρίσκομαι σε διαρκή επαφή τόσο με τη διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να δοθεί λύση άμεσα».

Τέλος, η δημοτική αρχή ζήτησε από όλες τις παρατάξεις να είναι μια γροθιά σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα και μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της δομής και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των δημοτών.