Το καλοκαίρι του 2024 θα ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Ναύπλιο: Επαναλειτουργεί από το Σάββατο 5 Αυγούστου το Μπούρτζι ως επισκέψιμο μνημείο
3 Αυγούστου 2023
Ρεκόρ εκπομπών άνθρακα από τις δασικές πυρκαγιές στον Καναδά, σύμφωνα με το Copernicus
3 Αυγούστου 2023
Show all

Το καλοκαίρι του 2024 θα ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Το καλοκαίρι του 2024 θα ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς

Το καλοκαίρι του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς της πόλης, όπως δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ο κ. Σημανδηράκης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Μιχάλη Καλογριδάκη, τον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργο Ευθυμίου και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

«Υπάρχουν εντός του εργοταξίου τρία συνεργεία, τα οποία συνεχίζουν κανονικά τις εργασίες», τόνισε, σε δήλωσή του, ο κ. Σημανδηράκης αναφέροντας ότι οι εργασίες εκτελούνται σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στη βάση των ερευνών και από την Αρχαιολογική Υπηρεσία το προηγούμενο διάστημα.

Όπως σημείωσε, «από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες μελέτες για την επικαιροποίηση μελετών που ζήτησε το υπουργείο Πολιτισμού, έχουν αποσταλεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε τη θετική έγκριση για να προχωρήσουν οι εργασίες που αφορούν το κομμάτι ενίσχυσης της στατικότητας».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, οι εργασίες προχωρούν κανονικά και εντός του Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθεί η νέα οροφή στο κτήριο της Δημοτικής Αγοράς. Επίσης, για την πορεία των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους έχουν ενημερωθεί και οι καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς.

Ο υπεύθυνους του εργοταξίου, Γιάννης Σουγιάς, ενημέρωσε τον κ. Σημανδηράκη για την πορεία των εργασιών αυτήν την περίοδο, που αφορούν την ενίσχυση του κτιρίου και τις εργασίες στην ανωδομή του.