Το νέο προεδρείο της ΚΕΔΕ και η πρώτη κόντρα Κυρίζογλου – Δούκα

Πράξεις ύψους 5,9 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
4 Μαρτίου 2024
ΕΝΠΕ: Παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό
5 Μαρτίου 2024
Show all

Το νέο προεδρείο της ΚΕΔΕ και η πρώτη κόντρα Κυρίζογλου – Δούκα

Το νέο προεδρείο της ΚΕΔΕ και η πρώτη κόντρα Κυρίζογλου – Δούκα

Εξελέγη το νέο προεδρείο της ΚΕΔΕ μετά τη διαδικασία ψηφοφορίας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα. Όπως αναμενόταν στην θέση του Προέδρου επανεκλέχτηκε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Στη θέση του Α΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και σε αυτή του Β΄ αντιπροέδρου ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Τη θέση του Γενικού Γραμματέα κατέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Στις διαδικασίες ψήφισαν 29 αιρετοί από τα 31 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Δεν ψήφισαν ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης δηλώνοντας ότι διαφωνεί με τη διαδικασία και ότι είχε και δημοτικό συμβούλιο καθώς και ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ο οποίος έλειπε σε ταξίδι στο εξωτερικό.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Για τη θέση του Προέδρου ψήφισαν 28 αιρετοί:

— 20 ψήφους έλαβε ο Λ. Κυρίζογλου

— 8 ήταν τα λευκά ψηφοδέλτια

— Δεν ψήφισε ο Κώστας Ζαχαριάδης που καθυστέρησε να προσέλθει

Για τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου ψήφισαν 29 αιρετοί:

— 20 ψήφους έλαβε ο Γ. Κωνσταντέλλος

— 9 ήταν τα λευκά ψηφοδέλτια

Για τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου ψήφισαν 29 αιρετοί:

— 20 ψήφους έλαβε ο Γ. Παπαναστασίου

Η πρώτη κόντρα

Την πρώτη έντονη διαφωνία είχαν ο Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Χάρης Δούκας σχετικά με ποσόστωση στα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς η συμπολίτευση ήθελε να έχει από τις υπόλοιπες εφτά έδρες τις πέντε και να μείνουν δύο για την αντιπολίτευση ενώ ο κ. Δούκας επέμενε πως η αναλογία που θα έπρεπε να ισχύει είναι 4 της πλειοψηφίας και 3 της μειοψηφίας. Μετά από έντονες συζητήσεις επικράτησε η θέση της πλειοψηφίας. Έτσι τα πέντε μέλη της διοίκησης ήταν οι: Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Λευτέρης Ραβιόλος, Βασίλης Τσιάκος, Χρήστος Τεντόμας και Βαγγέλης Μπαρμπάκος. Από την αντιπολίτευση εξελέγησαν οι: Σίμος Δανιηλίδης και Κώστας Ζαχαριάδης.

Υποδοχή Λιβάνιου και Προέδρου ΤΠκΔ

Όπως ανακοινώθηκε στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της ΚΕΔΕ θα υπάρχουν «υψηλοί» προσκεκλημένοι που σηματοδοτούν και τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης. Συγκεκριμένα, στο επόμενο ΔΣ που έχει οριστεί για τις 13 Μαρτίου θα προσκληθεί ο αν. υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεόδωρος Λιβάνιος προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα σημαντικά θέματα της αυτοδιοίκησης. Στο ΔΣ της 27ης Μαρτίου θα προσκληθεί ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, κ. Δημήτρης Σταμάτης για να συζητηθεί τι άλλο; Τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης.