Το Ορειβατικό Καταφύγιο Βαρδουσίων επισκευάζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Πράσινο Ταμείο: 16 επιπλέον έργα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των αστικών αναπλάσεων
28 Δεκεμβρίου 2020
Νέα ΠΥΣ για δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση περιλαμβάνει, εκτός της Δ. Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, Κρήτη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο
28 Δεκεμβρίου 2020
Show all

Το Ορειβατικό Καταφύγιο Βαρδουσίων επισκευάζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Προγραμματική σύμβαση για την επισκευή του Ορειβατικού Καταφυγίου Βαρδουσίων, υπέγραψαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης. Με την εν λόγω σύμβαση η Περιφέρεια ανέλαβε και τη μελέτη και τη χρηματοδότηση του έργου, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Ε. Φωκίδας, με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ.

Στο ορειβατικό καταφύγιο «Νάσος Τζάρτζανος» το οποίο βρίσκεται στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Αθανασίου Διάκου του Δήμου Δελφών, θα εκτελεστούν χωματουργικά και τεχνικά έργα, και σειρά οικοδομικών εργασιών. Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φ. Σπανός, «προχωρούμε σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας, σε ένα καθαρά αναπτυξιακό έργο για τη Φωκίδα. Το ορειβατικό καταφύγιο «Νάσος Τζάρτζανος» προσελκύει επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα και η επισκευή του συμβάλλει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των Κοινοτήτων Αθανασίου Διάκου, Μουσουνίτσας, Αρτοτίνας, Στρώμης, Συκιάς, Μαυρολιθαρίου και της ευρύτερης περιοχής».