Το Πράσινο Κίνημα για την 1η Μάη: Προστασία εργασίας – Περισσότερο πράσινο

Α. Ακρίβος: «Μόνο με στόχο, ελπίδα και διεκδικήσεις μπορούμε να ξεπεράσουμε τα δεινά»
1 Μαΐου 2020
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία με τις Επιχειρήσεις της Κοινωνικής Οικονομίας
2 Μαΐου 2020
Show all

Το Πράσινο Κίνημα για την 1η Μάη: Προστασία εργασίας – Περισσότερο πράσινο

Τη σημερινή ημέρα της Πρωτομαγιάς τιμά το Πράσινο Κίνημα και οι δυο Συμπρόεδροι του κόμματος Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης και το Πολιτικό Συμβούλιο στέλνουν το κάτωθι μήνυμα: «Αν και τον φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς σκιάζει η πανδημία που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο, εντούτοις η 1η Μάη παραμένει μια μέρα τιμής και μνήμης των θυσιών της εργατικής τάξης και διαχρονικό σύμβολο αγώνων και διεκδίκησης. Όπως πριν από εκατόν τριάντα τέσσερα χρόνια, έτσι και σήμερα οι αγώνες του κόσμου της εργασίας είναι αγώνες για πρόοδο και ευημερία των κοινωνιών.
Σήμερα, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να προστατευτεί η εργασία. Να διασφαλιστούν οι θέσεις απασχόλησης και να υπάρξει ένα πλαίσιο ικανό να υπερασπιστεί τα κεκτημένα δικαιώματα των εργατών. Οφείλει όμως και η πολιτεία να συμβάλει από τη δική της πλευρά στην κατεύθυνση αυτή. Δημιουργώντας ικανές συνθήκες ενίσχυσης της απασχόλησης, παρέχοντας κίνητρα στις επιχειρήσεις που καλούνται να αντέξουν σε μία νέα οικονομική καταιγίδα.


Στη χώρα μας η πολυετής κρίση πλήγωσε βαθιά τον κοινωνικό ιστό, τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Παράλληλα, την πρώτη μέρα του καταπράσινου Μάη δίνεται η ευκαιρία να εκπέμψουμε το μήνυμα για περισσότερο πράσινο, ως αντίδοτο στο απέραντο γκρίζο των αστικών κέντρων και κατ’ επέκταση ως κίνηση ατομικής συνεισφοράς στην παγκόσμια προσπάθεια αναχαίτισης της κλιματικής αλλαγής.
Τέλος, ας μην ξεχνάμε ποτέ τον αγώνα των εργαζομένων για τη διατήρηση των εργασιακών σχέσεων και τις αξίες που πρεσβεύουν και αποζητούν.
Είναι χρέος απέναντι σε κείνους που αγωνίστηκαν ώστε να δώσουν τέλος σε αδικίες, εργοδοτικές συμπεριφορές και να καθιερώσουν δικαιώματα εργατικά και εργοδοτικά.
Να μην παύουμε να αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα αλλά και για την περαιτέρω πρόοδο και ευημερία της κοινωνίας μας.
Αγωνιζόμαστε για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και έναν πράσινο πλανήτη για τα παιδιά μας.
Καλή Πρωτομαγιά σε όλους.»