Το Πράσινο Κίνημα στο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Φαληρικός Όρμος: «Κλειδώνει» νέα χρηματοδότηση και προχωράει η δημιουργία του μεγάλου πάρκου
22 Νοεμβρίου 2023
Άνοιξε η πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
23 Νοεμβρίου 2023
Show all

Το Πράσινο Κίνημα στο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Το Πράσινο Κίνημα στο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Αντιπροσωπεία του Πράσινου Κινήματος βρίσκεται στα Ιωάννινα για να παρακολουθήσει από κοντά τις εργασίες του Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).
Επικεφαλής του κλιμακίου του κόμματος είναι ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης. Μαζί του είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Αττική Πράσινη Περιφέρεια» και εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ στο ΠΕΠ Αττικής Νίκος Παπαδάκης.
Το Πράσινο Κίνημα παραδοσιακά παρευρίσκεται σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της αυτοδιοίκησης, καθώς δίνει το βάρος που πρέπει και στους δύο βαθμούς της και έχει καταθέσει τις θέσεις του για τον εκσυγχρονισμό της αυτοδιοίκησης της χώρας μας και για τον ρόλο που θα πρέπει να έχει στη νέα εποχή.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των Πόλεων και των Περιφερειών, η Περιφερειακή Διακυβέρνηση, είναι ένα από το μεγάλα ζητούμενα. Αρμοδιότητες που αλληλοκαλύπτονται, πόροι που δεν δίνονται, στελεχιακό δυναμικό που λείπει, εξειδικευμένοι σύμβουλοι που δεν μπορούν να προσληφθούν είναι από τα βασικά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στις συναντήσεις που πραγματοποιεί το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος τόσο με φορείς και συλλόγους της περιοχής που υπάρχει μία διαχρονική συνεργασία όσο και με τους αυτοδιοικητικούς που βρίσκονται στην Ήπειρο για το Συνέδριο της ΕΝΠΕ, γίνονται συζητήσεις κατά κύριο λόγο με κοινό παρανομαστή την πράσινη μετάβαση της χώρας μας, καθώς το Πράσινο Κίνημα είναι το μοναδικό κόμμα που έχει ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο και έχει καταθέσει. Πάνω σε αυτό πραγματοποιούνται και συζητήσεις – συμφωνίες ενόψει των Ευρωεκλογών όπου το Πράσινο Κίνημα «κατεβαίνει» δυναμικά.

Ο Συμπρόεδρος του Πρασίνου Κινήματος Κώστας Καλογράνης για το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε τα εξής: «Η τοπική αυτοδιοίκηση που είναι ο εγγύτερος θεσμός προς τον πολίτη ταλαιπωρείται διαχρονικά από ιδεοληψίες. Παλαιότερα από τις ιδεοληψίες των δήθεν αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα από τις ιδεοληψίες των δήθεν άριστων της ΝΔ. Υπάρχει πρόβλημα στην εμβάθυνση της Δημοκρατίας στην αυτοδιοίκηση και της Συμμετοχικής Διαδικασίας των πολιτών. Η κυβέρνηση βαθμολογείται κάτω από τη βάση στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης…»