Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ για τις ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ: Στην Θράκη υπάρχουν μόνο Έλληνες πολίτες. Καμία τουρκική μειονότητα.

“Πανδημία” ανεμογεννητριών στη χώρα – “Κόκκινη” περιοχή και η Ήπειρος
8 Φεβρουαρίου 2021
Πρώτη συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ με Μ. Βορίδη σε εποικοδομητικό κλίμα
9 Φεβρουαρίου 2021
Show all

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ για τις ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ: Στην Θράκη υπάρχουν μόνο Έλληνες πολίτες. Καμία τουρκική μειονότητα.

Με αφορμή τις διερευνητικές επαφές που θα γίνουν μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας, το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ επισημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει η συνεχιζόμενη πολιτική εργαλειοποίηση των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, από την Τουρκική κυβέρνηση.
Παράλληλα το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ καταδικάζει τις συνεχιζόμενες αναφορές της Τουρκικής κυβέρνησης, περί δήθεν ύπαρξης Τουρκικής μειονότητας στην Θράκη. Επειδή το θέμα θα τεθεί σίγουρα στις διερευνητικές επαφές, η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει καμία Τουρκική μειονότητα, αλλά μόνο Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι, Πομάκοι και Ρομά. Στην πραγματικότητα στην Ελληνική Θράκη, βιώνουμε σε έναν Τόπο ειρηνικής , υποδειγματικής συνύπαρξης Ελλήνων Χριστιανών και Ελλήνων Μουσουλμάνων, ιστορικών και πολιτιστικών οντοτήτων -είτε αυτοί είναι Πομάκοι-είτε είναι Ρομά – υπό όρους ισότητας και ισονομίας, όπως άλλωστε επιβάλλεται σε κάθε Δυτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Οι Έλληνες Μουσουλμάνοι, λοιπόν, μπορούν να ασκούν τα δικαιώματα τους και ειδικότερα τα θρησκευτικά δικαιώματα, στο ακέραιο. Έχουν όλες εκείνες τις εγγυήσεις που απορρέουν από το Ελληνικό Σύνταγμα και από τη Συνθήκη της Λωζάνης, σύμφωνα με την οποία μάλιστα η Μουσουλμανική Μειονότητα η οποία ζει στη Θράκη είναι θρησκευτική μειονότητα και δεν είναι εθνική μειονότητα.
Ο σεβασμός στην πολιτιστική και θρησκευτική ιδιαιτερότητα του κάθε πολίτη, είναι αδιαπραγμάτευτος.
Στις διερευνητικές επαφές η Ελληνική κυβέρνηση έχει ένα ακόμα γεωστρατηγικό επιχείρημα. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε με ικανοποίηση να αυξάνεται το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Θράκη. Η υποστήριξη των ενεργειακών έργων (αν και το Πράσινο Κίνημα έχει πολλές ενστάσεις), με στόχο τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας, η χρήση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να διευκολυνθεί η στρατιωτική Αμερικανική παρουσία στην περιοχή σε εγκαταστάσεις μάλιστα που θα χρησιμοποιούν εναλλάξ με τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις οι Αμερικανοί, αναδεικνύουν κάποια από τα γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά πλεονεκτήματα της Θράκης .
Είναι αυτά τα πλεονεκτήματα της Θράκης που ορέγεται ο Ισλαμοφασίστας Ερντογάν και θέτει ανύπαρκτα θέματα εθνικών μειονοτήτων στις Διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας, στην συντριπτική πλειοψηφία τους υιοθετούν τον Ελληνικό τρόπο ζωής, είναι νομοταγείς και έχουν όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
Η πολιτεία θα πρέπει να δημιουργήσει προϋποθέσεις ευημερίας των πολιτών της Θράκης, προς όφελος όλων των κατοίκων, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, καλεί την κυβέρνηση, να ενισχύσει οικονομικά και με συγκεκριμένα αναπτυξιακά προγράμματα (του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) τους ευάλωτους πληθυσμούς της περιοχής, όπως οι Έλληνες Πομάκοι και οι Έλληνες Ρομά. Επίσης να ενισχύσει κατά προτεραιότητα, όλα τα σχολεία της περιοχής. Τον Εθνικό μας χώρο δεν τον παζαρεύουμε.
Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής:
«Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι το θέμα της δήθεν τουρκικής μειονότητας, θα τεθεί στις διερευνητικές επαφές που πραγματοποιούνται, καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να μην δεχθεί καμία συζήτηση περί του θέματος. Στην Θράκη κατοικούν ειρηνικά και συνυπάρχουν μόνο Έλληνες πολίτες διαφορετικών θρησκευμάτων. Συναντάμε και Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Συναντάμε και Πομάκους και Ρομά. Στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν για την ευημερία όλων των πολιτών της Θράκης. Η ευημερία και η ειρήνη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των πολιτικών μας».

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη