Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ σε ΠΕΣΥΔΑΠ και ΔΙΚΕΠΑΖ: Θεσμική συνάντηση για το περιβάλλον και τα αδέσποτα της Αττικής

Το Λιμενικό Σώμα προμηθεύεται περιπολικό σκάφος με υγειονομικό εξοπλισμό
11 Οκτωβρίου 2021
Η Δημοτική Πινακοθήκη Παπάγου – Χολαργού άνοιξε τις πόρτες της
12 Οκτωβρίου 2021
Show all

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ σε ΠΕΣΥΔΑΠ και ΔΙΚΕΠΑΖ: Θεσμική συνάντηση για το περιβάλλον και τα αδέσποτα της Αττικής

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ σε ΠΕΣΥΔΑΠ και ΔΙΚΕΠΑΖ: Θεσμική συνάντηση για το περιβάλλον και τα αδέσποτα της Αττικής

Τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα της Αττικής συζήτησε κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος με τον πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας Πειραιά, Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.
Το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος αποτελούσαν οι δύο συμπρόεδροι Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης, ο γραμματέας της Κ.Ε. Λάμπρος Σπάθης, ο εκπρόσωπος τύπου Νίκος Καραμπάσης και ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του Πράσινου Ιδρύματος Νίκος Παπαδάκης.
Ο κ. Γουρδομιχάλης ενημέρωσε το Πράσινο Κίνημα για την εξέλιξη του μεγάλου έργου της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σχιστού, στερεών αποβλήτων αυξημένης ραδιενέργειας. Ένα έργο με υψηλό οικολογικό αποτύπωμα, το οποίο πραγματοποιείται με αυτεπιστασία.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ανάγκη να ενισχυθούν οι δράσεις πρόληψης πυρκαγιών στα βουνά της Αττικής, στα οποία οι σύνδεσμοι δήμων της Αττικής έχουν αρμοδιότητα.
Όσον αφορά στον ΠΕΣΥΔΑΠ που φροντίζει για το όρος Αιγάλεω, έγινε ειδική προσέγγιση για τις δράσεις πρόληψης που προγραμματίζει για την επόμενη αντιπυρική περίοδο.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γουρδομιχάλης ενημέρωσε για την πρόταση που έχει καταθέσει ο ΠΕΣΥΔΑΠ στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και αφορά στη πολιτική προστασία και αναβάθμιση του όρους Αιγάλεω.
Στη συνάντηση τέθηκε και το γενικότερο θέμα της έλλειψης νερού στην Αττική και την ενδεχόμενη χρησιμοποίηση μέρους της τεράστιας ποσότητας του επεξεργασμένου νερού από την βιολογικό καθαρισμό της Ψυττάλειας, το οποίο αναξιοποίητο ρίχνεται στη θάλασσα ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την άρδευση των αναδασώσεων, τη συντήρηση του αστικού πρασίνου καθώς και για βιομηχανική χρήση.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ΔΙΚΕΠΑΖ, το νοσοκομείο για τα αδέσποτα ζώα, το οποίο έχει περιθάλψει 40.000 ζώα από το 2002 που άρχισε η λειτουργία του, καθώς και στο γεγονός ότι αυτή τη περίοδο γίνονται εκτεταμένα έργα αναβάθμισης του καθώς και ανανέωσης του εξοπλισμού του. Τονίστηκε η ανάγκη ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας να υλοποήσει άμεσα τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ όπως προβλέπει ο νέος νόμος για τα ζώα συντροφιάς.

Σε κοινή τους δήλωση οι δύο συμπρόεδροι Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης τόνισαν τα εξής: “Είναι γνωστή η μακροχρόνια συνεισφορά του ΠΕΣΥΔΑΠ στην επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της Αττικής.
Για εμάς οι Σύνδεσμοι Δήμων που προφυλάσσουν τους ορεινούς όγκους παίζουν σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δώσουμε στο αντιπυρικό σχέδιο πρόληψης που έχει κατατεθεί.
Επίσης οφείλουμε να επαινέσουμε όλους όσους ασχολούνται στο ΔΙΚΕΠΑΖ με τα αδέσποτα ζώα για τη διαχρονική συμβολή τους από το 2002.
Το Πράσινο Κίνημα, θα στηρίξει όλες τις προσπάθειες που κινούνται προς την κατεύθυνση αυτή”.