Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ στις υπογραφές για την αποκατάσταση της χωματερής Φυλής: Έργο που υποστηρίξαμε διαχρονικά

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον κυκλικό τουρισμό
19 Οκτωβρίου 2021
Βαρέα και Ανθυγιεινά -πόρισμα: Απεντάσσονται ειδικότητες, κόβεται τέλος Οκτωβρίου
20 Οκτωβρίου 2021
Show all

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ στις υπογραφές για την αποκατάσταση της χωματερής Φυλής: Έργο που υποστηρίξαμε διαχρονικά

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ στις υπογραφές για την αποκατάσταση της χωματερής Φυλής: Έργο που υποστηρίξαμε διαχρονικά

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ έδωσε το παρόν στην εκδήλωση για την υπογραφή των συμβάσεων για την αποκατάσταση της Χωματερής της Φυλής και τη μετατροπή της σε Πάρκο Πρασίνου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της περιοχής και παράλληλα θα βοηθήσει στην κατεύθυνση της εξάλειψης της ενεργειακής φτώχειας. Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ υποστήριξε διαχρονικά το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι βασισμένο στο πρότυπο της Χιρίγια του Τελ Αβίβ, για αυτό και το κλιμάκιο του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ήταν πολυπληθές. Συμμετείχαν οι δύο συμπρόεδροι Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης, ο εκπρόσωπος τύπου Νίκος Καραμπάσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και πρόεδρος του Πράσινου Ιδρύματος Νίκος Παπαδάκης, και τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου Θωμάς Βασιλείου, Βαγγέλης Θεοδώρου και Νίκος Ντούρος.

Από το συγκεκριμένο Πάρκο, πέρα από τη συμβολή του στη βελτίωση του Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος του Δήμου Φυλής με τα έργα πρασίνου, θα παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια 10 MW, που ισοδυναμεί με 14,7 εκατ. kwh και η οποία θα διατεθεί σε 5.600 νοικοκυριά του Δήμου Φυλής.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί την αρχή της υλοποίησης του ονείρου της ενεργειακής και υδρολογικής αυτοτέλειας του Δήμου Φυλής, το οποίο θα αποτελέσει οδηγό για όλους τους δήμους. Διότι εκτός από το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, βασικός στόχος παραμένει η εξασφάλιση ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ σε όλα τα νοικοκυριά του Δήμου Φυλής.

Οι δύο συμπρόεδροι Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης σε κοινή δήλωσή τους επεσήμαναν τα εξής: “Πρόκειται για την αρχή υλοποίησης ενός έργου που το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ υποστήριξε διαχρονικά. Από την εποχή που ήταν ένα όραμα του δημάρχου Χρήστου Παππού. Σήμερα είναι πραγματικότητα και αυτός πρέπει να είναι ο οδηγός για όλους τους δήμους της Αττικής. Να γίνονται έργα με υψηλό οικολογικο αποτυπωμα, τα οποία βοηθούν να εξαλειφθεί και η ενεργειακή φτώχεια. Για το δήμο Φυλής η σημειολογία είναι μεγάλη. Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα αλλάξει η φυσιογνωμία όλης της περιοχής”