Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ στο ΕΛΚΕΘΕ: Στήριξη στην κρίσιμη αποστολή του

Γ. Πατούλης: « Ισχυρός σύμμαχός μας ο κ. Αβραμόπουλος»
12 Νοεμβρίου 2021
ΚΕΠ: Αυξημένοι έλεγχοι για τεστ – Επιστολή Γεωργαντά στους δήμους
15 Νοεμβρίου 2021
Show all

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ στο ΕΛΚΕΘΕ: Στήριξη στην κρίσιμη αποστολή του

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ στο ΕΛΚΕΘΕ: Στήριξη στην κρίσιμη αποστολή του

Την στήριξη του πολύ σημαντικού έργου του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) απο το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ και τη συνεργασία των δυο φορέων συζήτησαν σε πρόσφατη συνάντησή τους.
Από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στους Χώρους του ΕΛΚΕΘΕ προέκυψε ταύτιση απόψεων.
Εκ μέρους του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Σπάθης Λάμπρος και από το ΕΛΚΕΘΕ ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΛΚΕΘΕ Δρ Αριστομένης Καραγεώργης με ένα επιτελείο συνεργατών Επιστημόνων του Οργανισμού.
Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι διεργασίες που διέπουν την λειτουργία των Θαλάσσιων οικοσυστημάτων καθώς και τις χωρικές και χρονικές μεταβολές τους, υπό το πρίσμα των κλιματικών και ανθρωπογενών πιέσεων. Επισημάνθηκε η ανάγκη ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα που σχετίζονται με την υδρόσφαιρα και την προστασία της.
Επίσης, κρίθηκε αναγκαία η επάνδρωση του Οργανισμού με επιστημονικό προσωπικό καθώς το υπάρχον γερνάει και υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί η γνώση που όλα αυτά τα χρόνια έχει συσσωρευτεί στο ΕΛΚΕΘΕ.
Τέλος έγινε αναφορά για την χρησιμότητα του ΕΛΚΕΘΕ και του στόλου του πέραν του ερευνητικού του έργου όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε επίπεδο διπλωματίας (Soft Diplomacy) όπως συχνά κάνουν οι γείτονες μας με τα δικά τους ερευνητικά σκάφη.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Γενικός Γραμματέας του Πράσινου Κινήματος Λάμπρος Σπάθης δήλωσε: «Ήταν μία ακόμα σημαντική ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποίησε το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ. Η δουλειά που γίνεται στο ΕΛΚΕΘΕ είναι κρίσιμη, καθώς δραστηριοποιείται στην διατήρηση της υγείας της υδρόσφαιρας έτσι ώστε τα υδάτινα οικοσυστήματα να εξακολουθήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους (ρυθμιστικές, αισθητικές, πολιτιστικές) στις μελλοντικές γενιές. Αυτά τα ζητήματα είναι πρώτης προτεραιότητας για το κόμμα μας και για αυτό με κάθε ευκαιρία τα αναδεικνύουμε. Θα είμαστε δίπλα τους.»