Το πρώτο «δώρο ζωής» σε σχολεία του Περιστερίου

LIFE-IP AdaptInGR – Ημερίδα για την προσαρμογή της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στην κλιματική αλλαγή
26 Μαρτίου 2024
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Πράσινο Κίνημα ο Αλέξης Γεωργούλης
28 Μαρτίου 2024
Show all

Το πρώτο «δώρο ζωής» σε σχολεία του Περιστερίου

Το πρώτο «δώρο ζωής» σε σχολεία του Περιστερίου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Νηπιαγωγείου Περιστερίου χάρισε τον πρώτο απινιδωτή στη σχολική κοινότητα της πόλης – Εκδήλωση παρουσίασης το Σάββατο και Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Αμφιθέατρο του Σχολικού Συγκροτήματος

Ένα «δώρο ζωής» χάρισε στη σχολική κοινότητα της Ανθούπολης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Νηπιαγωγείου Περιστερίου. Πρόκειται για έναν φορητό απινιδωτή, κατάλληλο για χρήση σε ενήλικες και παιδιά, ο οποίος έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς είναι ο πρώτος απινιδωτής που τοποθετείται σε σχολεία του Περιστερίου.

Μάλιστα, ο Σύλλογος του 14ου Νηπιαγωγείου, σε αγαστή συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 29ου Δημοτικού Σχολείου, προχωρά και ένα βήμα παραπάνω, καθώς το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, στις 18:00, διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του φορητού απινιδωτή μαζί με σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, στο χώρο του Αμφιθεάτρου των παραπάνω σχολείων (Ακαρνανίας 65, Ανθούπολη).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών στην εκδήλωση για την ενημέρωση για την λειτουργία και τη χρήση του απινιδωτή και το σεμινάριο πρώτων βοηθειών θα μιλήσουν οι εκπαιδευτές πρώτων βοηθειών:

  • Σπύρος Κοντάκος
  • Χρήστος Σταύρου
  • Μιχάλης Ζαϊρης
  • Θοδωρής Αμπαντζής

Αποκλειστικά έργο του Συλλόγου Γονέων

Η δραστήρια Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Νηπιαγωγείου Περιστερίου, κα Παρασκευή Παπακίτσου, με αφορμή την εκδήλωση του Σαββάτου δήλωσε: «Προσκαλούμε  την σχολική κοινότητα της πόλης να παραβρεθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του σχολικού μας συγκροτήματος όπου θα πραγματοποιηθεί μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την παρουσίαση του φορητού απινιδωτή, καθώς και σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από ειδικούς εκπαιδευτές.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η απόκτηση του φορητού απινιδωτή πραγματοποιήθηκε μετά από πολλή και μεθοδική δουλειά. Μάλιστα είμαστε τα πρώτα και μοναδικά σχολεία σε ολόκληρο το Περιστέρι που έχουν, πλέον απινιδωτή. Μοναδικός στόχος μας ήταν η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών και για αυτό προχωρήσαμε σε αυτήν την δωρεά προς την σχολική κοινότητα, όπου μαζί με τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών προσπαθούμε να προσφέρουμε μία ολοκληρωμένη αλυσίδα ασφάλειας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο.»  

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ