Το ΥΠΕΣ καλεί τους δήμους και τις περιφέρειες να σπεύσουν να δηλώσουν τα οικονομικά στοιχεία κορονοϊού

Πράσινο Κίνημα: Η μόνη λύση για το προσφυγικό η εφαρμογή της φέρουσας ικανότητας
10 Σεπτεμβρίου 2020
Στη Βουλή ο Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Θα ισχύσει και στην Αυτοδιοίκηση
11 Σεπτεμβρίου 2020
Show all

Το ΥΠΕΣ καλεί τους δήμους και τις περιφέρειες να σπεύσουν να δηλώσουν τα οικονομικά στοιχεία κορονοϊού

Το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας να είναι συνεπείς στην υποχρέωσή του να υποβάλλουν σε μηνιαία βάση τα έσοδα και τις δαπάνες τους για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, «αρχής γενομένης από τα στοιχεία Αυγούστου”, “προκειμένου να καταστεί εφικτή η πλήρης καταγραφή των επιπτώσεων της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης στα οικονομικά του υποτομέα των ΟΤΑ”.

Ειδικότερα σε επείγον έγγραφο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μιχάλη Σταυριανουδάκη υπογραμμίζεται πως: «Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία προκύπτει ότι πολλοί από τους υπόχρεους φορείς είτε δεν ανταποκρίνονται σε αυτή την υποχρέωση είτε υποβάλλουν τα στοιχεία με καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η πλήρης καταγραφή των επιπτώσεων της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης στα οικονομικά του υποτομέα των ΟΤΑ». Ο κ. Σταυριανουδάκης καλεί τους δήμους και τις περιφέρειες να ανταποκριθούν στην υποχρέωσή τους και να υποβάλλουν τα στοιχεία του Αυγούστου το αργότερο μέχρι 15 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά το έγγραφο:

Καταγραφή εσόδων και δαπανών λόγω υλοποίησης μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και της οικονομίας από τον COVID-19

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι οικονομικές υπηρεσίες των Δήμων, των Περιφερειών και των λοιπών νομικών προσώπων του υποτομέα των ΟΤΑ, υποχρεούνται να υποβάλλουν σε μηνιαία βάση συμπληρωμένους τους πίνακες«9Α. Έσοδα ΟΤΑ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19» και «10Α. Δαπάνες ΟΤΑ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19», οι οποίοι είναι διαθέσιμοι στην διαδρομή https://www.ypes.gr/apokentromeni-dioikisi-aytodioikisi/oikonomika-stoicheia-ota/diakriti-parakoloythisi-dapanon-ota-logo-covid-19,στη Διεύθυνση Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΔΟΙΚΤΑ) του Υπουργείου Εσωτερικών, σε επεξεργάσιμη μορφή (excel), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lgsdata@ypes.gr, εντός δέκα (10) ημερών από τη λήξη του μήνα αναφοράς.

Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία προκύπτει ότι πολλοί από τους υπόχρεους φορείς είτε δεν ανταποκρίνονται σε αυτή την υποχρέωση είτε υποβάλλουν τα στοιχεία με καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η πλήρης καταγραφή των επιπτώσεων της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης στα οικονομικά του υποτομέα των ΟΤΑ.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, παρακαλούμε για την από εδώ και πέρα πλήρη συνέπεια των φορέων, ως προς την υποχρέωση και τον χρόνο υποβολής των ανωτέρω πινάκων, αρχής γενομένης από τα στοιχεία Αυγούστου, τα οποία πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι 15.09.2020.