Τρίκαλα: Δράσεις για την ψυχική υγεία στο επίκεντρο συνάντησης Δ. Παπαστεργίου-Ζ. Ράπτη

Λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια στο Δήμο Σκύδρας
4 Φεβρουαρίου 2022
Συνεργασία της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης με την Βιβλιοθήκη της Βουλής
4 Φεβρουαρίου 2022
Show all

Τρίκαλα: Δράσεις για την ψυχική υγεία στο επίκεντρο συνάντησης Δ. Παπαστεργίου-Ζ. Ράπτη

Θέματα συνεργασίας για δράσεις στον τομέα της ψυχικής υγείας, συζήτησαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για την Ψυχική Υγεία και τις Εξαρτήσεις, Ζωή Ράπτη.

Η κ. Ράπτη επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τρικκαίων στο Δημαρχείο την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 και το αντικείμενο της συζήτησης περιστράφηκε στα θέματα αρμοδιότητάς της.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Τρικκαίων, δόθηκε έμφαση σε δύο πυλώνες της ψυχικής υγείας, που εμφανίστηκαν, όπως αμφότεροι τόνισαν, ιδιαιτέρως στη διάρκεια της πανδημίας: την ψυχική υγεία των νέων και την άνοια.

Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία των δύο πλευρών κατ’ αρχάς θα αφορά στις δυνατότητες που υπάρχουν για παρεμβάσεις, προκειμένου να υπάρξει μια κατ’ αρχήν κατεύθυνση δράσεων και στους δύο τομείς.

Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε το όλο πλαίσιο σε σχέση με τις υφιστάμενες δομές του Δήμου Τρικκαίων, στον τομέα των εξαρτήσεων, αναφερόμενος στην ουσία των παρεμβάσεων που μπορούν να γίνουν, για τη νεολαία και για τους/τις ηλικιωμένους/ες συμπολίτες/ισσες.

Η κ. Ράπτη κατέθεσε την εμπειρία της από τις υπάρχουσες δράσεις του υπουργείου, στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών εργαλείων και των αναγκαιοτήτων στην κοινωνία. Η Υφυπουργός επεσήμανε επίσης, ως πρώην αυτοδιοικητική, τη σημασία της συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς οι λειτουργοί της έχουν μεγαλύτερη και βαθύτερη γνώση της κάθε κατάστασης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων Έφη Λεβέντη και Νίκος Σακκάς και ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Σ.τ Ελλάδας, Φώτης Σερέτης.