Τρίκαλα: Υγειονομική «ασπίδα» από Ειδική Ομάδα Συντονισμού που δημιούργησαν οι φορείς

Κακοκαιρία Daniel: 1.096 χιλιοστά βροχής δέχτηκε συνολικά η Ζαγορά Πηλίου
11 Σεπτεμβρίου 2023
Δήμος Περιστερίου: Άμεση βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας
11 Σεπτεμβρίου 2023
Show all

Τρίκαλα: Υγειονομική «ασπίδα» από Ειδική Ομάδα Συντονισμού που δημιούργησαν οι φορείς

Τρίκαλα: Υγειονομική «ασπίδα» από Ειδική Ομάδα Συντονισμού που δημιούργησαν οι φορείς

Η άμεση οργάνωση ειδικής ομάδας συντονισμού για θέματα Υγείας στον Δήμο Τρικκαίων, με επί μέρους τμήματα, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσαν ο Δήμος Τρικκαίων και ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων.

Η ομάδα θα παρέχει μέριμνα για θέματα Υγείας μετά την καταστροφική πλημμύρα στην πόλη και τα χωριά του Δήμου.

Δεκάδες λειτουργοί της Υγείας και εκπρόσωποι υγειονομικών φορέων (από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα), εθελοντές/τριες συναντήθηκαν στις 11 το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα «Θεόδωρου Μάρκελλου» στο Λαογραφικό Μουσείο Τρικάλων, παρουσία του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

Εισηγήσεις για τους σκοπούς της συνάντησης -που ήταν η παροχή υπηρεσιών Υγείας και στήριξη του πληθυσμού, μετά την πλημμύρα- έγιναν από από τους αντιδημάρχους Μιχάλη Λάππα και Σοφία Αλεστά, και από την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων Μαρία Αθανασίου.

Ο Δ. Βαρτζόπουλος, συνεχάρη τα Τρίκαλα ως κοινωνία για τη συγκεκριμένη δράση – πρωτοβουλία, παρέθεσε στοιχεία για παρόμοιες καταστάσεις, αναφερόμενος και στη στήριξη της πρωτοβουλίας από το Υπουργείο.

Στην αίθουσα «Θεόδωρος Μάρκελλος» οι τρικαλινοί υγειονομικοί (γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, εκπρόσωποι ΕΟΔΥΥ, Νοσοκομείου, ΕΕΣ, φροντιστές, φυσιοθεραπευτές και άλλοι λειτουργοί της Υγείας) συζήτησαν διεξοδικά τα ζητήματα άμεσης, μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης παρέμβασης.

Έγιναν κατανομές αρμοδιοτήτων στους τομείς πρώτων βοηθειών, πρωτοβάθμιας φροντίδας, ψυχολογικής υποστήριξης, φαρμακευτικής μέριμνας και μέριμνας δημόσιας και υγειονομικής φροντίδας.

Άμεσα, από τις 17:00 απόγευμα της Κυριακής, ξεκίνησε και η εκπαίδευση των υγειονομικών και των εθελοντών, στο Κέντρο Υποδοχής του Δήμου Τρικκαίων, στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων, από την ομάδα «ΙΑΣΙΣ», ομάδα ειδικά εκπαιδευμένη στη διαχείριση κρίσεων και καταστροφών.
Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται μέσω των δελτίων Τύπου που θα εκδίδονται από τον Δήμο Τρικκαίων.
Τις αμέσως επόμενες ώρες θα ανακοινωθούν οδηγίες για ζητήματα προτεραιότητας που αφορούν τους πολίτες.