Τριήμερο πένθος για τον θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη

Έργα 10 εκ. ευρώ στο Δήμο Αγίου Δημητρίου
2 Φεβρουαρίου 2022
Γ. Πλακιωτάκης: 8 εκατ. ευρώ για υποδομές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις για την Ιθάκη
3 Φεβρουαρίου 2022
Show all

Τριήμερο πένθος για τον θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατία Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα, την Πέμπτη 7 Μαϊου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Τριήμερο δημόσιο πένθος θα τηρηθεί για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη, ο οποίος θα κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, η κηδεία του Χρήστου Σαρτζετάκη θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.

Επίσης, οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων όλης της χώρας θα κυματίζουν μεσίστιες από σήμερα έως και την ημέρα της κηδείας του.

Αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία του οι τιμές που προσήκουν σε αρχηγό κράτους «ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος». Το δημόσιο πένθος θα τηρηθεί από σήμερα, ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του.