Τριετές πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων στην Περιφέρεια Αττικής

Φυτεύτηκαν 4.000 δέντρα στην πυρόπληκτη περιοχή της Λίμνης Ευβοίας
21 Φεβρουαρίου 2022
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα μεγάλο βιολογικό περιβόλι
21 Φεβρουαρίου 2022
Show all

Τριετές πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων στην Περιφέρεια Αττικής

Τριετές πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων στην Περιφέρεια Αττικής

Ξεκίνησε σήμερα το τριετές πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων τα οποία ανευρίσκονται εντός των ορίων της Περιφέρειας Αττικής, εφόσον η διαχείρισή τους δεν καλύπτεται από προγράμματα άλλων φορέων π.χ. Εθνικών Οδών, Αττικής Οδού και Δήμων.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας ενώ περιλαμβάνει και τη διενέργεια δειγματοληψιών για τον εντοπισμό πιθανών νόσων όπως η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Τμήματος Υγείας Ζώων της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας, υλοποιείται υπό την εποπτεία του αρμόδιου σύμβουλου Σ. Βοϊδονικόλα και οι

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν σε 24ωρη βάση στο τηλεφωνικό κέντρο 210-8960100 τον Φορέα Διαχείρισης προκειμένου να παραλάβει το νεκρό ζώο χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Στους στόχους του προγράμματος περιλαμβάνεται:

-Ορθή διαχείριση των νεκρών ζώων στις εκτροφές, για την εξάλειψη εστιών μόλυνσης και την προάσπιση της δημόσιας υγείας και της υγείας του ζωικού κεφαλαίου.

– Ουσιαστική, δωρεάν, εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων καθώς η διαχείριση των νεκρών παραγωγικών ζώων αποτελεί υποχρέωση τους.

-Απομάκρυνση από το οδικό δίκτυο και την ύπαιθρο χώρα των πτωμάτων νεκρών ζώων που εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

– Ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα.

-Αποφασιστική συνδρομή στην υλοποίηση του προγράμματος Ελέγχου των Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών και τη βελτίωση του υγειονομικού προφίλ της χώρας, προς όφελος των εξαγωγών.