ΤΡΙΚΑΛΑ: Μπαχαλοποίησε την παραταξή του ο Παπαστεργίου

ΜΕΤΣΟΒΟ: Η Αβέρωφ υποψήφια Δήμαρχος
30 Ιουνίου 2023
«Επιτάχυνση της Μετάβασης στην Κυκλική Οικονομία – Ευκαιρίες και Κίνδυνοι»
3 Ιουλίου 2023
Show all

ΤΡΙΚΑΛΑ: Μπαχαλοποίησε την παραταξή του ο Παπαστεργίου

Χαμός στην παράταξη του πρώην (πλέον) δημάρχου Τρικαίων Δημήτρη Παπαστεργίου. Η δημοτική του ομάδα, συνεδρίασε για να ορίσει τον διάδοχό του, μετά την Υπουργοποίηση του, αλλά επικράτησε κλίμα μπαχαλοποίησης και διάλυσης. Όλα δείχνουν ότι η ενότητα της παράταξης είναι εύθραστη και μετά τις διαδικασίες που θα γίνουν την Τρίτη, είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει διάσπαση. Καθοριστικά αρνητικό ρόλο έπαιξε η στάση του Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος προσπάθησε να εκβιάσει πολιτικά τις καταστάσεις.

Η δήμαρχος Νικολέτα Μπρουζούκη (ασκεί καθήκονα δημάρχου όντας πρώτη σε σταυρούς) απέστειλε προσκλήσεις σύγκλησης του Σώματος της πλειοψηφούσας παράταξης του Δήμου Τρικκαίων για να συζητήσουν για την εκλογή νέου δημάρχου που θα διαδεχθεί τον Δημήτρη Παπαστεργίου. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο το απόγευμα και ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Μετά το αρχικό πανηγυρικό κλίμα, ξεκίνησαν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου. Βασικός υπέυθυνος ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος πίεσε πολιτικά να παρθεί απόφαση στην συγκεκριμένη συνεδρίαση με την υποσημείωση ότι όποιος εκλεγεί θα ηγηθεί του σχήματος και τον Οκτώβριο. Σε αυτό το πλαίσιο ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας (από πολλούς ο ικανότερος και αυτός που θα έπρεπε να ηγηθεί), απέσυρε άμεσα το ενδιαφέρον του, ενώ οι Γιώργος Παναγιώτου, Αποστόλης Παππάς και Κίτσος Αναστασίου επέμειναν στη λύση “μεταβατικού δημάρχου”. Ο Νίκος Σακκάς κατέθεσε ενώπιον των 26 δημοτικών συμβούλων την υποψηφιότητά του, ενώ αμέσως μετά ο Φόρης Ρόμπος απέσυρε το δικό του ενδιαφέρον υπέρ του Νίκου Σακκά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα , οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι να αντιδράσουν και να μιλάνε για θεατρινισμούς και να χρησιμοποιούν διάφορα … κοσμητικά επίθετα. Η δήμαρχος Νικολέτα Μπρουζούκη, προσπάθησε να κρατήσει ισσοροπίες και να βρει συμβιβαστική λύση, αλλά την προσπάθεια χάλασε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος επέμενε να γίνει η διαδικασία μέχρι την Κυριακή που θα ήταν στα Τρίκαλα. Προφανώς για να ελέγξει τη διαδικασία. Η Νικολέτα Μπρουζούκη αρνήθηκε να το πράξει καθώς επισημαίνοντας ότι θέλει να δώσει χρόνο στους δημοτικούς συμβούλους να σκεφτούν με ψυχραιμία και να λάβουν τις αποφάσεις τους. Όπερ και εγένετο, με τον Δημήτρη Παπαστεργίου να έχει υποστεί μία μεγάλη ήττα από την Νικολέτα Μπρουζούκη, η οποία έδειξε χαρακτήρα.

Τελικά η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. της ερχόμενης Τρίτης 4 Ιουλίου στο Δημαρχείο Τρικάλων. κι ενώ ο Δημήτρης Παπαστεργίου θα απουσιάζει λόγω υποχρεώσεων στη Βουλή και της συζήτησης επί των προγραμματικών θέσεων της Κυβέρνησης. Εκτός από τον Νίκο Σακκά, οι πληροφορίες λένε ότι θα βάλει υποψηφιότητα και ο Κίτσος Αναστασίου. Υπάρχουν και άλλα ονόματα (με πιο ισχυρό της Νικολέτας Μπρουζούκη) που παίζουν, καθώς οι διεργασίες θα γίνονται μέχρι την τελευταία στιγμή…