Τ. Θεοδωρικάκος: Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Συγκρότηση Γραμματείας για την Ενωτική Πρωτοβουλία
17 Ιουλίου 2020
Μνημόνιο συνεργασίας ΚΕΔΕ και Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
17 Ιουλίου 2020
Show all

Τ. Θεοδωρικάκος: Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

????????????????????????????????????

Την επόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή Κοντιάδη θα παραδώσει το πόρισμά της που αφορά στον διαχωρισμό αρμοδιοτήτων κράτους, περιφερειών και δήμων

Να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, κάλεσε τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος χθες από την Πάτρα, κατά την παρουσίαση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», τονίζοντας ότι «οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα και να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, προκειμένου να μη χρειαστούν ξανά περαιτέρω πρόσθετα μέτρα».

«Οφείλουμε, είπε ο υπουργός, το κεκτημένο της θετικής αντιμετώπισης του κορωνοϊού να το αντιμετωπίσουμε ως κόρη οφθαλμού. Και θέλω να ζητήσω από Δημάρχους και Περιφερειάρχες, να συμμετέχετε αποτελεσματικά στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα και να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, προκειμένου να μη χρειαστούν ξανά περαιτέρω πρόσθετα μέτρα. Είναι στο δικό μας χέρι».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι η Αυτοδιοίκηση χρηματοδοτήθηκε με 90 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επανέλαβε τη δέσμευση σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ «να εξετασθούν τα έσοδα κάθε δήμου ξεχωριστά και η δεύτερη δόση της βοήθειας να δίνει λύση στις πραγματικές ανάγκες κάθε δήμου», χωρίς ωστόσο να δώσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της δέσμευσης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι, την επόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή Κοντιάδη θα του παραδώσει το πόρισμά της που αφορά στον διαχωρισμό αρμοδιοτήτων κράτους, περιφερειών και δήμων.

Στη συνέχεια θα υπάρχει σχετικό νομοσχέδιο «με στόχο η Αυτοδιοίκηση να μετατραπεί σε πόλο κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και εξυπηρέτησης των πολιτών».

Τέλος, ειδικά για το ζήτημα της αξιοποίησης του παλαιού εργοστασίου Λαδόπουλου, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» μπορεί να χρηματοδοτηθεί η μελέτη και η καλύτερη λύση για την αξιοποίησή του είναι η σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με στόχο οι πολίτες να πληρώσουν λιγότερα και χρήματα του Προγράμματος να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες ανάγκες της περιοχής».