Υπέρ της οργάνωσης των λαϊκών αγορών ο Απ. Τζιτζικώστας και οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας των αγορών

Υπογειοποιήθηκε το δίκτυο Μέσης και Χαμηλής τάσης στη Δ.Κ. Μονεμβασίας
15 Ιανουαρίου 2024
ΥΠΕΣ: Εγκύκλιος για τον ορισμό και συγκρότηση των οργάνων διοίκησης σε Νομικά Πρόσωπα, Συνδέσμους και Επιχειρήσεις των Δήμων
16 Ιανουαρίου 2024
Show all

Υπέρ της οργάνωσης των λαϊκών αγορών ο Απ. Τζιτζικώστας και οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας των αγορών

Υπέρ της οργάνωσης των λαϊκών αγορών ο Απ. Τζιτζικώστας και οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας των αγορών

Υπέρ της οργάνωσης των λαϊκών αγορών τάχθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Απόστολος Τζιτζικώστας καθώς και το προεδρείο και τα μέλη της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης, σε συνάντηση που είχαν.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «η οργάνωση των λαϊκών αγορών έχει θετικό αντίκτυπο στους καταναλωτές» ενώ εξέφρασε την υποστήριξη της Περιφέρειας και της ΕΝΠΕ στους ανθρώπους των λαϊκών αγορών, ο ρόλος των οποίων, όπως είπε, είναι εξαιρετικά κρίσιμος για τα οικονομικά των νοικοκυριών, αλλά και για την αλληλεγγύη προς όλους τους πολίτες, σε εποχές κρίσης ακρίβειας. Ειδικότερα, υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας των εννεαμελών Επιτροπών στους περιφερειακούς νομούς.

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Άγγελος Δερετζής και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Κωτσόπουλος επισήμαναν ότι «ενώ η Πολιτεία έχει υλοποιήσει τη συμφωνία της με τις Περιφέρειες της χώρας για τους Οργανισμούς Λαϊκών Αγορών στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, οι υπόλοιποι νομοί είναι σε εκκρεμότητα». Επιπλέον σημείωσαν ότι η κοινή θέση λαϊκών αγορών και Περιφερειών ήταν να συνεχίσουν να υφίστανται οι εννεαμελείς Επιτροπές, προκειμένου να υπάρχει έλεγχος της οργάνωσης και λειτουργίας των λαϊκών αγορών στους υπόλοιπους νομούς, εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν τα ζητήματα των λαϊκών αγορών και της εξέλιξης των τιμών των προϊόντων ενώ έγινε απολογισμός της εορταστικής περιόδου.