Υπαίθρια βιβλιοθήκη στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης: Σε λειτουργία ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια
28 Σεπτεμβρίου 2022
Δήμος Τρίπολης: Εργαστήριο για το πρόγραμμα “Η πρόκληση των ευφυών πόλεων”
28 Σεπτεμβρίου 2022
Show all

Υπαίθρια βιβλιοθήκη στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Δωρεάν βιβλία, μπορούν να δανείζονται μικροί και μεγάλοι δημότες αλλά και επισκέπτες της πόλης, από τη νέα ανοικτή βιβλιοθήκη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, που βρίσκεται στο Πάρκο Αγίου Δημητρίου.

Με τα εγκαίνια της, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε το πρόγραμμα των εφετινών δράσεων των Δημοτικών Βιβλιοθηκών. Και όπως προανήγγειλε η υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, εκπαιδευτικός και Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, Μαίρη Τρύφων «είναι μία από τις πολλές ακόμα Βιβλιοθήκες που πρόκειται να στηθούν σε διάφορα σημεία του Δήμου, ώστε να έχουν ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση όλοι οι πολίτες στο βιβλίο».

Η εκδήλωση των εγκαινίων της νέας υπαίθριας Βιβλιοθήκης, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Θεσμού των «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς», και ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος χαιρετίζοντας την εκδήλωση, επεσήμανε ότι « η πρωτοβουλία αυτή έχει να κάνει με την δικτύωση των ανθρώπων, του Δήμου, των παιδιών και με το αίσθημα της ευθύνης» και τόνισε:

«Η Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου ήταν η καλύτερη ευκαιρία συμμετοχής του Π. Φαλήρου στις ‘Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς’, μέσα από τα εγκαίνια της υπέροχης υπαίθριας νέας Βιβλιοθήκης μας, όπου μικροί και μεγάλοι, έχουν την δυνατότητα να δανείζονται, εντελώς δωρεάν, εξαιρετικά βιβλία, για κάθε γούστο, τα οποία παρέχουν οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου μας. Αυτοί οι χώροι λειτουργούν με σκοπό να μπορεί ελεύθερα ο κάθε συμπολίτης μας να δανείζεται βιβλία για διάβασμα και συζήτηση ή να κάνει απλή χρήση των Δημοτικών Βιβλιοθηκών ως μια ήσυχη γωνία στοχασμού και περισυλλογής».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο συγγραφέας Παντελής Ζούρας, πραγματοποίησε διαδραστική παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του «Ο Θησαυρός του Γέροντα», ενώ με την συνδρομή και επίβλεψη καθηγητριών Φυσικής Αγωγής μικροί και μεγάλοι έπαιξαν και συμμετείχαν σε πολλές δραστηριότητες και δράσεις που είχαν σχεδιασθεί ειδικά για την εκδήλωση.

Σημαντική για την εκδήλωση ήταν η παρουσία των «Ελληνόπουλων», της Διαδικτυακής πλατφόρμας εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, που απευθύνεται σε παιδιά σε όλον τον κόσμο, καθώς επίσης και η συνδρομή των καθηγητριών Φυσικής Αγωγής Έφης Κωνσταντίνου και Ζωής Παπαϊωάννου, οι οποίες υποστήριξαν το πρόγραμμα της δράσης.