Υπεγράφη η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ ΕΔΕΥΑ και ΠΟΕ ΔΕΥΑ – Τι προβλέπει

Ειδικό Τέλος Φυσικού Αερίου: Κατανομή 5 εκ. ευρώ σε 82 δήμους
11 Μαΐου 2023
Συνεργασία Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ
11 Μαΐου 2023
Show all

Υπεγράφη η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ ΕΔΕΥΑ και ΠΟΕ ΔΕΥΑ – Τι προβλέπει

Κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας για την ρύθμιση των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης όλης της Χώρας υπεγράφη από τον πρόεδρο της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης Γιώργη Μαρινάκη, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Παύλο Δραγκόλα και τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Κωνσταντίνο Μανδρώνη.

Η σύμβαση έχει ισχύ από 01.01.2023 έως 31.12.2023 και καλύπτει εργαζόμενους που απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και ως τακτικό και δόκιμο προσωπικό σε κάθε είδους Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Τηλεθέρμανσης όλης της χώρας. Τα μισθολογικά κλιμάκια, τα οποία αποτελούν και τον “εισαγωγικό μισθό” είναι τριάντα και διαμορφώνονται από 906,43 ευρώ (30ο) έως 1414, 33 ευρώ (1ο).

Στους εργαζόμενους ανάλογα με το μισθολογικό κλιμάκιο εισόδου και τη μισθολογική τους εξέλιξη καταβάλλονται τα εξής επιδόματα: γάμου, τέκνων, παραμεθόριων περιοχών, ξένης γλώσσας, τεχνικό, επιστημονικό, οικονομικό- διοικητικό, ευδόκιμης υπηρεσίας, μεταπτυχιακών σπουδών, ανθυγιεινής εργασίας, ειδικών συνθηκών, ηλεκτρονικού υπολογιστή, χρόνου υπηρεσίας, διαχείρισης λαθών, προϋπολογισμού – ισολογισμού, χειριστών και επίβλεψης.

Επίσης από 1.1.2023 καταβάλλεται ημερήσιο τροφείο 4 ευρώ ημερησίως και για 25 ημέρες, εφόσον οι τακτικές καθαρές αποδοχές του εργαζόμενου δεν υπερβαίνουν μηνιαίως τα 1200 ευρώ.

Επίσης από 1.7.2024 για τακτικό προσωπικό της επιχείρησης που αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης ή για οποιοδήποτε λόγο καταβάλλονται δύο μισθοί μεικτών αποδοχών για προϋπηρεσία μέχρι δέκα έτη και τρεις για προϋπηρεσία άνω των δέκα ετών.

Αναλυτικά η Συλλογική Σύμβαση