Υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο και 381 καφέ κάδους παρέλαβε ο Δήμος Βισαλτίας από τον Φο.Δ.Σ.Α

«Παγκάκια της φιλίας» στα Δημοτικά Σχολεία του Αλίμου
1 Δεκεμβρίου 2022
Λήμνος: Υποψήφια «Πόλη Φιλική προς τα Παιδιά»-Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου & UNICEF
1 Δεκεμβρίου 2022
Show all

Υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο και 381 καφέ κάδους παρέλαβε ο Δήμος Βισαλτίας από τον Φο.Δ.Σ.Α

Ένα υπερσύγχρονο ειδικό απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων και 381 καφέ κάδους, παρέλαβε ο Δήμος Βισαλτίας από τον Φο.Δ.Σ.Α, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Διαχείρισης Βιοαποβλήτων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» του Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα θα συλλέγονται πλέον σε χωριστούς καφέ κάδους και στη συνέχεια θα κομποστοποιούνται δημιουργώντας εδαφοβελτιωτικό υλικό. Τα ειδικά απορριμματοφόρα μετά τη συλλογή των απορριμμάτων, επί τόπου κάνουν άμεση πλύση των κάδων και του οδοστρώματος και αυτοκαθαρίζονται.

Οι καφέ κάδοι, θα τοποθετηθούν κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, στην προσπάθεια ανάπτυξης του νέου δικτύου συλλογής που έχει στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, αλλά και την αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ το οποίο θα αξιοποιεί Δήμος και πολίτες.

Στους κάδους αυτούς θα συγκεντρώνονται ξεχωριστά μόνο υπολείμματα κάθε είδους τροφών (κόκαλα, φλούδες, ψωμί, ζυμαρικά, τυριά, καρποί, όσπρια), υπολείμματα καφέ και τσαγιού, φύλλα και κλαδάκια. Κατά συνέπεια οι πολίτες θα διαχωρίζουν από τα σκουπίδια τους, ότι μπορεί να ξαναγίνει ένα πλούσιο καθαρό λίπασμα τύπου κομπόστ, κατάλληλο για τα φυτά.