ΥΠΕΣ: Έγκριση πρόσληψης 15.357 καθαριστριών σχολείων τρίωρης απασχόλησης – Πίνακας κατανομής ανά δήμο

Υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τη σύμβαση για την περιοχή εκατέρωθεν των εκβολών του Σύθα, στο Ξυλόκαστρο
21 Ιουλίου 2023
Συνάντηση υφυπουργού ΥΠΕΣ με τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και τους προέδρους των Π.Ε.Δ. Κ. Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης
24 Ιουλίου 2023
Show all

ΥΠΕΣ: Έγκριση πρόσληψης 15.357 καθαριστριών σχολείων τρίωρης απασχόλησης – Πίνακας κατανομής ανά δήμο

Με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, εγκρίθηκε ο μέγιστος αριθμός προσλαμβανόμενων ατόμων ανά Δήμο καθώς και ο πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων της Χώρας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους Δήμους για το διδακτικό έτος 2023-2024.

Ειδικότερα ο συνολικός αριθμός προσλαμβανομένων ανέρχεται σε 15.357 άτομα και ο μέγιστος αριθμός των ωρών ημερήσιας απασχόλησης του προσλαμβανόμενου προσωπικού 46.527 ώρες.

Σύμφωνα με Έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών ο μέγιστος αριθμός ωρών ημερήσιας απασχόλησης ανά Δήμο ισοδυναμεί με το μέγιστο αριθμό ατόμων ημερήσιας απασχόλησης τριών (3) ωρών και αποτελεί το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό προσλαμβανόμενων ατόμων.

Ο Δήμος καθορίζει ελεύθερα τις ώρες ημερήσιας απασχόλησης των ατόμων που προσλαμβάνει, υπό την προϋπόθεση τήρησης των μέγιστων ορίων.

Σε περίπτωση που, τηρουμένου του ανώτατου αριθμού προσλαμβανόμενων ατόμων, επιλεγεί από ορισμένους Δήμους η αύξηση των ωρών ημερήσιας απασχόλησής τους πέραν του καθοριζόμενου μέγιστου αριθμού ανθρωποωρών ημερήσιας απασχόλησης, η προκαλούμενη δαπάνη καλύπτεται αποκλειστικά από ίδιους πόρους των Δήμων.

Οι εγκρίσεις προσλήψεων αφορούν τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών σχολείων. Για τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) θα εκδοθεί εγκριτική απόφαση από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Για την πρόσληψη του προσωπικού καθαριότητας στα Δ.Ι.Ε.Κ. και τα Σ.Δ.Ε., οι θέσεις θα καλυφθούν από τους τελικούς πίνακες κατάταξης επιτυχόντων–προσληπτέων, οι οποίοι θα προκύψουν από τις αντίστοιχες ανακοινώσεις των οικείων Δήμων για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά η κατανομή θέσεων ανά δήμο στο Έγγραφο του ΥΠΕΣ.