ΥΠΕΣ: Έως 21 Ιανουαρίου η υποβολή αιτημάτων από τους ΟΤΑ για προσλήψεις συμβασιούχων

Αποκατάσταση και επέκταση κατεστραμμένων Στηθαίων
10 Ιανουαρίου 2022
Λειτουργία Ιατρείου Μαστού από τον Δήμο Περιστερίου
11 Ιανουαρίου 2022
Show all

ΥΠΕΣ: Έως 21 Ιανουαρίου η υποβολή αιτημάτων από τους ΟΤΑ για προσλήψεις συμβασιούχων

Το αργότερο έως τις 21 Ιανουαρίου οι φορείς της Αυτοδιοίκησης που ανήκουν στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης θα πρέπει να υποβάλλουν τα αιτήματά τους στο υπουργείο Εσωτερικών ή στο ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή σύμβασης μίσθωσης έργου ή προσωπικού ωριαίας αποζημίωσης και για τις κατηγορίες που εμπίπτουν στην έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006.

Ειδικότερα τα αιτήματά τους αφορούν τις παρακάτω κατηγορίες προσωπικού:

προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ) που προσλαμβάνεται για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων κατά τις διατάξεις του άρθ. 57 του ν. 4821/2021
προσωπικό ΙΔΟΧ άλλων κλάδων, συμπεριλαμβανομένων των διευθυντικών στελεχών επί θητεία (ΝΠΙΔ)
προσωπικό για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μόνο σε περίπτωση αντικατάστασης απασχολούμενου λόγω αποχώρησης, κατόπιν σχετικής βεβαίωσης της ΕΕΤΑΑ, η οποία θα αναζητηθεί από την υπηρεσία μας μετά την υποβολή των αιτημάτων από τους φορείς
Στην σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών σημειώνεται ότι «οι φορείς θα πρέπει να υποβάλουν τα αιτήματά τους με φειδώ, ιεραρχώντας τις ανάγκες τους υπό το πρίσμα των δημοσιονομικών περιορισμών και της πρόβλεψης του άρθρου 25 του ν.4829/2021 περί περικοπής του συνολικού αριθμού των εγκρίσεων σε ποσοστό 10 % σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ο οποίος ανέρχεται σε είκοσι πέντε χιλιάδες τριακόσιες σαράντα τέσσερις (25.344) προσλήψεις για το σύνολο των φορέων Γενικής Κυβέρνησης».

Επίσης για τους ΟΤΑ και τα ΝΠΙΔ αυτών, στο μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό προσλήψεων δεν συμπεριλαμβάνονται οι προσλήψεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση μίσθωσης έργου που αφορούν σε:

α) συμβάσεις έως οκτώ (8) μηνών για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών, σύμφωνα με τα άρθρα 36 του ν. 4765/2021 (Α6) και 212 του ν. 3584/2007 (Α 143)

β) προσωπικό που προσλαμβάνεται για απασχόληση έως πέντε (5) ημερομίσθια τον μήνα, όπως προβλέπεται στο άρθρο 210 του ν. 3584/2007

γ) προσωπικό που προσλαμβάνεται δυνάμει της παρ. 2 του άρθρου 206 του ν. 3584/2007, περί πρόσληψης υπαλλήλου αντίστοιχης ειδικότητας για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών

δ) προσωπικό που η δαπάνη για τις αποδοχές του βαρύνει συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και προσωπικό ανταποδοτικού χαρακτήρα, καθώς και προσωπικό του οποίου η δαπάνη μισθοδοσίας καλύπτεται αποκλειστικά από ευρωπαϊκούς ή διεθνείς ή ίδιους πόρους ή ιδιωτικά κονδύλια ή υπό τη μορφή αντιτίμου ή λοιπών αντικαταβολών.

Επίσης δεν συμπεριλαμβάνεται για το τρέχον έτος (και ως εκ τούτου δεν θα αποσταλούν σχετικά αιτήματα) το προσωπικό που προσλαμβάνεται για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 206 του ν. 3584/2007, καθότι δεν χορηγήθηκαν εγκρίσεις από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 για το προσωπικό αυτό κατά το προηγούμενο έτος.

Επισημαίνεται ότι όσον αφορά τα αιτήματα των ΟΤΑ και των ΝΠΙΔ αυτών, τα οποία αφορούν στη χορήγηση βεβαίωσης ΑΣΕΠ για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν. 2527/1997, αυτά θα αποσταλούν, απευθείας από τους φορείς στο ΑΣΕΠ.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ