ΥΠΕΣ: Εκπαιδευτικά προγράμματα για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας χορήγησης αναρρωτικών αδειών

Δημόσιο: Για ποιους κλείνει η πόρτα της πρόωρης συνταξιοδότησης
20 Οκτωβρίου 2022
Δημοτική Αστυνομία: Έρχονται 1.264 μόνιμες προσλήψεις – Το χρονοδιάγραμμα μέχρι την προκήρυξη
20 Οκτωβρίου 2022
Show all

ΥΠΕΣ: Εκπαιδευτικά προγράμματα για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας χορήγησης αναρρωτικών αδειών

Εκπαιδευτικά προγράμματα μέσω Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του ΕΚΔΑΑ είναι σε εξέλιξη, ενόψει της έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «myanarrotikes.gov.gr». Σκοπός των προγραμμάτων είναι η επιμόρφωση των αρμόδιων στελεχών των Διευθύνσεων Διοικητικού με αντικείμενο την ψηφιοποίηση της διαδικασίας χορήγησης αναρρωτικών αδειών σε υπαλλήλους του δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών:

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα, διάρκειας 14 ωρών, που έχει ξεκινήσει ήδη από τον Μάϊο του 2022 και έχει ήδη ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό η επιμόρφωση των αρμόδιων στελεχών των Διευθύνσεων Διοικητικού των Υπουργείων, απευθύνεται αποκλειστικά σε Προϊσταμένους και υπαλλήλους που υπηρετούν σε Διευθύνσεις και Τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού με αρμοδιότητα τη διαδικασία χορήγησης αναρρωτικών αδειών σε υπαλλήλους και θα οριστούν ως διαχειριστές του υποσυστήματος διαχείρισης αναρρωτικών αδειών του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου (ΑΠΟΓΡΑΦΗ).

Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι/νες να αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που σχετίζονται με τις νέες ηλεκτρονικές διαδικασίες χορήγησης και διαχείρισης των υποθέσεων αναρρωτικών αδειών των υπαλλήλων και της εξοικείωσης – εμπέδωσης των σημαντικών αλλαγών που επέρχονται με τη ηλεκτρονικοποίηση της διαδικασίας χορήγησης αναρρωτικών αδειών και των ωφελειών που αναμένεται να προκύψουν από τη λειτουργία της.

Ολοκληρώνοντας την επιμόρφωσή τους οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει όλες τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν επιτυχώς στις απαιτήσεις χρήσης και λειτουργίας των νέων πληροφοριακών εφαρμογών. Επισημαίνεται ότι, καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν, οι εκπαιδευόμενοι αποδεσμεύονται από τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα λόγω αιτιολογημένης υπηρεσιακής απουσίας.

Τα σεμινάρια είναι πιστοποιημένα και θα διεξάγονται με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης πρωινές ώρες (8.00-15.00).

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο (ίντερνετ) μέσω οποιοδήποτε browser (π.χ. google chrome, mozilla firefox, internet explorer) και στην εφαρμογή Webex Meetings. Επίσης, ο Η/Υ θα πρέπει να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά με μικρόφωνο και προαιρετικά κάμερα.

Τονίζεται ότι οι συμμετέχοντες προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να έχουν εγγραφεί άπαξ στην ηλεκτρονική υπηρεσία συμμετοχής στα επιμορφωτικά σεμινάρια του ΕΚΔΔΑ https://online.ekdd.gr/OnlineWeb/index.jsp ή αν είναι ήδη εγγεγραμμένοι θα πρέπει να έχουν επικαιροποιήσει στην εν λόγω πλατφόρμα του ΕΚΔΔΑ τα προσωπικά και υπηρεσιακά τους στοιχεία και οπωσδήποτε τα στοιχεία επικοινωνίας.

Σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό, αναμένεται να διεξάγονται τρία επιμορφωτικά προγράμματα κάθε μήνα κατά τις ημέρες Τρίτη και Τετάρτη, ώστε να επιμορφωθούν κατά το δυνατόν οι περισσότεροι εν δυνάμει διαχειριστές του συστήματος αναρρωτικών αδειών του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου.

Οι υπάλληλοι θα ενημερώνονται για τη συμμετοχή τους σε συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΙΝ.ΕΠ. προκειμένου να προβούν στις περαιτέρω απαιτούμενες ενέργειες.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού, εφόσον οι υπάλληλοί τους δεν έχουν ήδη παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης των υπαλλήλων τους που κρίνεται ότι θα πρέπει να παρακολουθήσουν το εν λόγω πρόγραμμα προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλλουν κατά τα ανωτέρω την αίτηση συμμετοχής τους στην ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ. Τα Υπουργεία παρακαλούνται να κοινοποιήσουν την παρούσα στα νπδδ, τα οποία εποπτεύουν.