ΥΠΕΣ: Κυρώσεις για τους ενεργειακά σπάταλους Δήμους

Προσλήψεις 2023: Βγήκε η Εγκύκλιος – Έως 12 Σεπτεμβρίου τα Αιτήματα
5 Σεπτεμβρίου 2022
Δήμος Νισυρίων: Έρευνα για κύκλωμα διασπάθισης δημόσιας περιουσίας και εκμετάλλευσης γης
5 Σεπτεμβρίου 2022
Show all

ΥΠΕΣ: Κυρώσεις για τους ενεργειακά σπάταλους Δήμους

Κυρώσεις θα υποστούν Δήμοι οι οποίοι δεν θα πετύχουν το στόχο της μείωσης κατανάλωσης ενέργειας κατά 10%. «Δεν θα μπορούν να κάνουν προσλήψεις, δεν θα τους δίνω προσωπικό» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σε τηλεοπτική συνέντευξη του.
Ειδικότερα αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας από τους δήμους που αυτό συνεπάγεται το κλείσιμο των δημοτικών πισινών αλλά και το κλείσιμο των φώτων σε ορισμένες γειτονιές, ο υπουργός απάντησε πως η πολιτεία δεν επιθυμεί τίποτα από τα παραπάνω, και το μόνο που ζητά από τους δημόσιους φορείς είναι να τηρούν μία καλύτερη και προσεκτικότερη διαχείριση στην ενέργεια που καταναλώνουν.
«Οι φορείς το δημοσίου το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν, είναι να μπουν και να δηλώσουν στην πλατφόρμα ορισμένα στοιχεία που αφορούν την κατανάλωσή τους και εν συνεχεία να πιάσουμε το στόχο της μείωσης της ηλεκτρικής ενέργειας που έχουμε βάλει» εξήγησε.
Αποκάλυψε στη συνέχεια πως θα αλλάξει το υπουργείο την εν λόγω υπουργική απόφαση δίνοντας πλέον πέρα από τα κίνητρα και κυρώσεις, εάν δεν επιτυγχάνεται ο στόχος της μείωσης κατανάλωσης.
«Δεν θα μπορούν να κάνουν προσλήψεις, δεν θα τους δίνω προσωπικό» ανέφερε.
Να σημειωθεί ότι τα μέτρα που θα ισχύσουν στο δημόσιο τομέα για την εξοικονόμηση ενέργειας θα ανακοινωθούν μετά τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις στη ΔΕΘ από τους υπουργούς Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Οικονόμου.