ΥΠΕΣ: Μέχρι 31 Μαΐου η προτεραιοποίηση των προτάσεων των ΟΤΑ στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Προμήθεια αντιβακτηριακών κρεβατιών για Νηπιαγωγεία του Δήμου Πλατανιά
21 Απριλίου 2021
Ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση σχολικού συγκροτήματος στη Θήβα
21 Απριλίου 2021
Show all

ΥΠΕΣ: Μέχρι 31 Μαΐου η προτεραιοποίηση των προτάσεων των ΟΤΑ στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Με έγγραφό του το υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους δήμους , τις περιφέρειες, τους συνδέσμους δήμων και τα νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ, που είναι δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης να προχωρήσουν άμεσα, έως 31 Μαΐου, στην προτεραιοποίηση των προτάσεών που έχουν ήδη υποβάλλει ή θα υποβάλλουν , λαμβάνοντας υπόψη τα ανώτατα όρια συνολικού προϋπολογισμού (πλαφόν) προτάσεων που μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για κάθε κατηγορία δυνητικών δικαιούχων.

Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει:

Σε συνέχεια της ΚΥΑ 6302/8-4-2021 (ΦΕΚ 1399 Β’), οι δυνητικοί δικαιούχοι του Προγράμματος έχουν ομαδοποιηθεί σε επτά (7) κατηγορίες, σε επίπεδο Δήμων ή Περιφερειών και τέθηκε ανώτατο όριο συνολικού προϋπολογισμού (πλαφόν) προτάσεων (περιλαμβανομένου ΦΠΑ, όπου είναι επιλέξιμος) που μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για κάθε κατηγορία. Στο ως άνω πλαίσιο και έως 31/5/2021, οι δυνητικοί δικαιούχοι του Προγράμματος καλούνται :

Nα προχωρήσουν σε προτεραιοποίηση των προτάσεων που έχουν ήδη υποβάλει ή προτίθενται να υποβάλουν στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος.
Να εκπονήσουν την προτεραιοποίηση λαμβάνοντας υπόψη τα ανώτατα όρια συνολικού προϋπολογισμού (πλαφόν) προτάσεων που μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για κάθε κατηγορία δυνητικών δικαιούχων σύμφωνα με την ΚΥΑ 6302/8-4-2021 (ΦΕΚ 1399 Β’). Οι δυνητικοί δικαιούχοι θα πρέπει να αποστείλουν στην ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ την ως άνω προτεραιοποίηση έργων/προμηθειών, συνοδευόμενη από:
Τυχόν τροποποιήσεις των Τεχνικών Δελτίων που έχουν ήδη υποβληθεί στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος (π.χ. απόσυρση υποέργου, απομείωση φυσικού και οικονομικού αντικειμένου υποέργου/ων κλπ) και στοιχείων φακέλου (π.χ. μελέτες και προϋπολογισμούς)
Απόφαση του αρμόδιου συλλογικού οργάνου για τις παραπάνω ενέργειες. Επισημαίνεται ότι τα ανώτατα όρια προϋπολογισμού (πλαφόν) του Πίνακα της ΚΥΑ 6302/8-4-2021 (ΦΕΚ 1399 Β’) έχουν οριστεί σε επίπεδο Δήμου και Περιφέρειας, αντίστοιχα, οπότε περιλαμβάνουν και τα νομικά πρόσωπα των Δήμων (π.χ. ΔΕΥΑ κλπ) και των Περιφερειών. Συνεπώς, στην ως άνω διαδικασία προτεραιοποίησης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το σύνολο των αιτημάτων που υποβάλλονται για λογαριασμό των δυνητικών δικαιούχων, δηλαδή περιλαμβανομένων των αιτημάτων που υποβάλλονται από τα νομικά τους πρόσωπα