ΥΠΕΣ: Το προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών δεν δικαιούνται άδεια λόγω Πάσχα

Σκηνές ντροπής στο δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας που έγινε με… τηλεδιάσκεψη
14 Απριλίου 2020
Κανονικά καταβάλλεται η μισθοδοσία σε συμβασιούχους φορέων Γενικής Κυβέρνησης
15 Απριλίου 2020
Show all

ΥΠΕΣ: Το προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών δεν δικαιούνται άδεια λόγω Πάσχα

Tο προσωπικό των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών των δήμων, το οποίο καθ’ όλο το κρίσιμο αυτό χρονικό διάστημα απασχολείται σε άλλες υπηρεσίες, οι οποίες δεν διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω Πάσχα, δεν μπορούν να κάνουν χρήση άδειας, όπως προβλέπεται στις διατάξεις των παρ. 1 του άρθρου 16 και παρ. 3 του άρθρου 7 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και 3 Βρεφονηπιακών Σταθμών (ΦΕΚ 4249/Β/2017) περί διακοπών εργασίας από την Μ. Πέμπτη ως την Κυριακή του Θωμά.

Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών στην οποία τονίζεται ακόμη ότι η συγκερκιμένη κατηγορία υπαλλήλων “θα συνεχίσουν να απασχολούνται στις υπηρεσίες/δομές των ΟΤΑ βάσει των αποφάσεων που έχουν εκδοθεί κατ’εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 10 της από 11-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αυτό κρίνεται επιβεβλημένο εξάλλου για επείγοντες και εξαιρετικούς λόγους γενικότερου συμφέροντος, και ειδικότερα προκειμένου να επιτευχθεί η σκοπιμότητα των ανωτέρω αναφερόμενων διατάξεων της από 11-3-2020 ΠΝΠ, που δεν είναι άλλη από την ενίσχυση νευραλγικών υπηρεσιών των ΟΤΑ που καλούνται – στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κρίσης που έχει προκύψει – να καλύψουν την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών των πληττόμενων πολιτών”.