ΥΠΕΣ: Τρία self test θα μπορούν να προμηθευτούν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Το τηλεοπτικό σποτ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για τα ΑμεΑ
4 Ιουνίου 2021
Συνέδριο για τη “Χρηματοοικονομική Διοίκηση και Διαχείριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”
4 Ιουνίου 2021
Show all

ΥΠΕΣ: Τρία self test θα μπορούν να προμηθευτούν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα μπορούν να προμηθευτούν τρεις νέους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self tests), όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι συγκεκριμένοι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι αφορούν στις εβδομάδες 7 – 12 Ιουνίου, 14 – 21 Ιουνίου και 21 – 27 Ιουνίου.

Επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, για τους υπαλλήλους εκείνους που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους και δεν τηλεργάζονται, η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία. Οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης μέχρι το τέλος της κάθε εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Εναλλακτικά του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) οι εργαζόμενοι δύνανται να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.