ΥΠΕΣ: 5 εκ. ευρώ στους δήμους για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Η κυβέρνηση κατεβάζει την αυλαία στον Πολιτισμό της χώρας
28 Δεκεμβρίου 2022
ΥΠΕΣ: Εγκύκλιος για τις νέες διατάξεις περί οικονομικής διοίκησης, εσόδων και περιουσίας ΟΤΑ
28 Δεκεμβρίου 2022
Show all

ΥΠΕΣ: 5 εκ. ευρώ στους δήμους για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Το συνολικό ποσό των 5 εκ. ευρώ κατανέμεται σε όλους τους δήμους της χώρας για την υλοποίηση δράσεων διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Όπως διευκρινίζεται στην σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα η κατανομή του χρηματικού ποσού έγινε λαμβάνοντας υπόψη τη γεωγραφική έκταση και τον μόνιμο πληθυσμό των Δήμων, καθώς και το ελάχιστο και μέγιστο ποσοστό επί του συνολικού ποσού χρηματοδότησης, όπως ορίζονται στην υπ’ αριθμ. 84653/12.12.2022.

Επίσης ορίζεται ότι «οι δικαιούχοι δήμοι δύνανται να καλύπτουν τις αναγκαίες δαπάνες για την κτηνιατρική φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, περιλαμβανομένων των στειρώσεων, των εμβολιασμών, των κάθε είδους θεραπειών, της ηλεκτρονικής σήμανσης και της καταγραφής στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ), της εύρεσης αναδόχου και της υιοθεσίας, της μεταφοράς σε καταφύγια, αναδόχους ή κτηνιατρεία, της περισυλλογής, της ταφής και της αποτέφρωσης νεκρών ζώων, της κάλυψης του κόστους συμβάσεων με κτηνιάτρους, καθώς και με το πάσης φύσης λοιπό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την εφαρμογή του παρόντος καθώς και κάθε άλλη δαπάνη αναγκαία για τη συμμόρφωση των Δήμων με τις υποχρεώσεις του ν. 4830/2021».

Η κατανομή του ποσού ανά δήμο εδώ