ΥΠΟΙΚ για Thomas Cook: Διακοπή της καταβολής του τέλους διαμονής στα ξενοδοχεία

Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων σε Δήμους της Αττικής και τα Σαββατοκύριακα
24 Σεπτεμβρίου 2019
Ο ΥΠΕΣ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
24 Σεπτεμβρίου 2019
Show all

ΥΠΟΙΚ για Thomas Cook: Διακοπή της καταβολής του τέλους διαμονής στα ξενοδοχεία

Την άμεση αξιολόγηση της πρόταση διακοπής του τέλους διαμονής στα πληγέντα – από το λουκέτο του βρετανικού διοργανωτή ταξιδίων Thomas Cook -ξενοδοχεία, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, ως μια πρώτη δράση, για το εν λόγω ζήτημα.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών και μετά τη σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα στο υπουργείο, παρουσία και του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα, οι αρμόδιες αρχές αναμένουν την πλήρη εικόνα προτού ληφθεί κάθε απόφαση. Κατά συνέπεια τις επόμενες ώρες θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση αν θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών στην αναστολή της καταβολής του τέλους διαμονής. Αυτό, όπως τονίζεται, θα αφορά συγκεκριμένα ξενοδοχεία και θα έχει συγκεκριμένη χρονική ισχύ, αν τελικά επικυρωθεί.
Σαφή εικόνα θα προκύψει, όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου, από τα στοιχεία που θα αποστείλουν στο υπουργείο οι ξενοδόχοι, κάτι που ακόμα δεν έχει συμβεί.
Αν τα δεδομένα ωστόσο το επιτρέψουν θα ανακοινωθούν και παρεμβάσεις και σε θέματα καταβολής ΦΠΑ, των εν λόγω επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, οι τουρίστες που ήλθαν στην Ελλάδα το διάστημα αυτό, μέσω της Thomas Cook ανέρχονται σε 50.000.
Τέλος, τονίζεται ότι το υπουργείο Τουρισμού πριν τη σημερινή ανακοίνωση του βρετανικού διοργανωτή ταξιδίων προχώρησε ήδη στη διακοπή προγράμματος συνδιαφήμισης που έτρεχε από την αρχή του έτους ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Με την κίνηση αυτή, το υπουργείο περιέσωσε 1,1 εκατ. ευρώ.