ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο «ΠΡΑΣΙΝΟΣ» ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Ν. Γάτσας: Άμεση αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Ελασσόνας από τις έντονες βροχοπτώσεις
7 Ιουλίου 2023
Καλαμάτα: Εθελοντικές υποβρύχιες δράσεις καθαρισμού το Σαββατοκύριακο 8 – 9 Ιουλίου
7 Ιουλίου 2023
Show all

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο «ΠΡΑΣΙΝΟΣ» ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

  • Το 2019 έβγαλε 2 έδρες με την παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια»
  • Τον στηρίζουν  οικολόγοι και ενεργοί πολίτες με «πράσινη» συνείδηση
  • Την άλλη εβδομάδα ανακοινώνει τους πρώτους 50 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

Παρών στις εκλογές της Περιφέρειας Αττικής θα είναι η «ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια», με επικεφαλής και πάλι το Νίκο Παπαδάκη, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας.

Πρόκειται για την περιφερειακή παράταξη του Πράσινου Κινήματος, η οποία στις εκλογές του 2019, εξέλεξε δύο περιφερειακούς συμβούλους και κατέγραψε αξιοσημείωτη επίδοση. Ο επικεφαλής Νίκος Παπαδάκης, νυν περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, καταρτίζει το «πράσινο» ψηφοδέλτιο της Αττικής, το οποίο θα είναι διευρυμένο, αφού θα συμμετέχουν ενεργοί πολίτες και συλλογικότητες με οικολογική συνείδηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και τυπικά η κάθοδος στις εκλογές και οι πρώτοι 50 Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, από όλες τις περιφερειακές Ενότητες της Αττικής.

Ήδη υπάρχουν διεργασίες, για να συμμετάσχουν στο εγχείρημα και αυτοδιοικητικοί, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν λάβει μέρος με παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και οικολογικών σχημάτων. Ο Νίκος Παπαδάκης χαίρει εκτίμησης πολλών δημάρχων της Αττικής, για τον δημοκρατικό τρόπο που χειρίστηκε, πολλά θέματα στο περιφερειακό συμβούλιο, αφού ουσιαστικά απαιτούσε να ακουστεί και η άποψη των τοπικών κοινωνιών. Με δεδομένο, ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να πηγαίνουμε σε εκλογές δύο γύρων στην Περιφέρεια Αττικής, το ποσοστό της παράταξης του Νίκου Παπαδάκη, πολύ πιθανόν να είναι ο καθοριστικός παράγοντας που θα κρίνει τον νικητή. Στις εκλογές του 2019, η «ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια» του Νίκου Παπαδάκη, έχασε την έδρα της Ανατολικής Αττικής για περίπου 200 ψήφους. Στόχος της παράταξης, είναι αυτή τη φορά, να υπάρχει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, «πράσινος» περιφερειακός σύμβουλος και από την Ανατολική Αττική.

Βασικό στοιχείο της προεκλογικής καμπάνιας θα είναι η ανάδειξη της πραγματικής συνεισφοράς της παράταξης στο περιφερειακό συμβούλιο και στην κοινωνία της Αττικής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Νίκος Παπαδάκης, έκανε εισηγήσεις για περίπου 300 Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπου σε πολλές περιπτώσεις η τεκμηριωμένη για το καλό της κοινωνίας  αρνητική εισήγηση, υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μία από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αφορούσαν την Ανατολική Αττική, ήταν η τεκμηριωμένη εισήγηση, για να μην μπουν Ανεμογεννήτριες στο Πάνειο Όρος. Εισήγηση που υπερψηφίστηκε από το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής. Παράλληλα, ο Νίκος Παπαδάκης επέβαλε ουσιαστικά την υποχρεωτική απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου, για κάθε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει σεβασμός στις τοπικές κοινωνίες, καθώς η άποψη των δημοτικών συμβουλίων, έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην εισήγηση και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ως αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, ασχολήθηκε περισσότερο με την Ανακύκλωση, όπου η παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια|,  είχε συνεισφορά στο Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης και στο μεγάλο πρόγραμμα για τα βιαπόβλητα της Αττικής.