Φθιώτιδα: Θετικός στον κορωνοϊό ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Καρακάντζας

Μηταράκης: «Μετεγκατάσταση 1.553 προσφύγων από την Ελλάδα στη Γερμανία»
18 Φεβρουαρίου 2021
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής με έγγραφό του “έδειξε” ποιος φταίει για τα μπλακ άουτ
18 Φεβρουαρίου 2021
Show all

Φθιώτιδα: Θετικός στον κορωνοϊό ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Καρακάντζας

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώσθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας. Ο αντιπεριφερειάρχης ένοιωσε χθες μια αδιαθεσία και σήμερα το πρωί υποβλήθηκε σε rapid-test το οποίο βγήκε θετικό.
Όπως είναι φυσικό, θα εξεταστούν με γρήγορα τεστ όλοι οι στενοί συνεργάτες του, αλλά και με όσους ήρθε σε επαφή τα τελευταία 24ωρα ανεξάρτητα από τα μέτρα αυτοπροστασίας που τηρήθηκαν.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του lamiareport έχει ήδη βρεθεί ένα ακόμη στέλεχος της Περιφέρειας θετικό στον κορωνοϊό. Αντίθετα από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον, όλα τα τεστ ήταν αρνητικά.

Η επίσημη ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη:

«Επιθυμώ να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι κατόπιν χτεσινής μου αδιαθεσίας, υποβλήθηκα σήμερα το πρωί σε τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο ήταν θετικό.

Αυτονόητα, τόσο εγώ όσο και οι στενές μου επαφές των τελευταίων ημερών, όπως αυτές προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, τεθήκαμε άμεσα σε περιορισμό, σύμφωνα με το σχετικό ιατρικό πρωτόκολλο.

Αισθάνομαι καλά στην υγεία μου και σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και τις ευχές σας. Έστω και από το σπίτι, συνεχίζουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας για την Περιφέρεια.

Είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα προστασίας με απόλυτη προσοχή και παρακαλώ προς τούτο όλους τους συμπολίτες μας.»

Στο μεταξύ, δύο δείγματα θετικά στη βρετανική μετάλλαξη στη Φθιώτιδα και τέσσερα στο σύνολο της Στερεάς προκαλούν ανησυχία στις υγειονομικές αρχές…

Την «πόρτα» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Φθιώτιδας, χτύπησε σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή του ΕΟΔΥ το μεταλλαγμένο στέλεχος του sars-cov-2 και συγκεκριμένα της μετάλλαξης του Ηνωμένου Βασιλείου (Β.1.1.7/UK lineage – Variant VOC_202012).
Ειδικότερα σε 94 δείγματα που εξετάστηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης, τα 93 ήταν θετικά στη βρετανική μετάλλαξη και το ένα (1) στη μετάλλαξη Lineage B.1.351/South Africa (Νότια Αφρική) (Variant 501V2).

Από τη βρετανική μετάλλαξη τέσσερα (4) εντοπίζονται στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα, δύο (2) στη Φθιώτιδα και από ένα (1) σε Βοιωτία και Εύβοια.