ΦΙΛΑΔΕΛΕΦΕΙΑ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Σε αποσύνθεση η παράταξη Τομπούλογλου

Καστοριά: Στις πληγείσες από το χαλάζι αγροτικές περιοχές ο δήμαρχος
7 Ιουλίου 2023
Ν. Γάτσας: Άμεση αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Ελασσόνας από τις έντονες βροχοπτώσεις
7 Ιουλίου 2023
Show all

ΦΙΛΑΔΕΛΕΦΕΙΑ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Σε αποσύνθεση η παράταξη Τομπούλογλου

Σημάδια αποσύνθεσης, για τη παράταξη του Χάρη Τομπούλογλου, στο δήμο Νέας Φιλιαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Ήδη δύο σημαντικά στελέχη ο Γιάννης Ουσταμπασίδης και ο Μπάμπης Καραηλίδης, αποχώρησαν, με πολιτικές αιχμές για την παράταξη. Ο ένας μίλησε για “πολιτικούς λόγους” και ο άλλος για “μη τήρηση κανόνων δεοντολογίας που είχαν συμφωνηθεί”. Όσοι κυκλοφορούν στην πόλη, μπορούν να καταλάβουν ότι η τοπική κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη στον Χάρη Τομπούλογλου, καθώς δεν ξεχνάνε την γνωστή υπόθεση δωροληψίας, η οποία είχε προβληθεί σε τηλεοπτικά δίκτυα πανελλαδικής εμβέλειας. Το χαμηλό ποσοστό του 2019, και συγκεκριμένα το 13,09%, δείχνει τη χαμηλή δυναμική της παράταξης του, ενώ οι πληροφοριες μας λένε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν φαβορί για το δεύτερο γύρο την παράταξη του νυν δημαρχου Γιάννη Βούρου και την παράταξη του ανεξάρτητου υποψηφίου Στέφανου Γατσούλη. Ίσως για αυτό οι ανακοινώσεις και τα σχόλια της παράταξης του Χάρη Τομπούλογλου, εμπεριέχουν τοξικότητα και είναι μακρυά από τον υγειή αυτοδιοικητικό διάλογο. Με βάση την αδυναμία να αυξήσει τα ποσοστά του, προσπαθεί να μειώσει τα ποσοστά των δύο που δείχνουν φαβορί για το δεύτερο γύρο. Έφτασε στο σημείο, να μην αναγνωρίζει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης υποψήφιου δημοτικού συμβούλου, ο οποίος με ανακοίνωση ξεκαθαρίζει ότι δεν ανήκει και δεν τον εκφράζει η ακροδεξιά.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε την υπόθεση που ο Χάρης Τομπούλογλου, καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό για απόπειρα εκβίασης και παθητική δωροδοκία. Πρόκειται την πολύκροτη υπόθεση και το «φακελάκι» την περίοδο που είχε διοριστεί από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ (2013) ως πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού».

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που εκδίκασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, έκρινε ένοχο το «γαλάζιο» στέλεχος για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας. Μάλιστα το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση κατά συγχώνευση με αναστολή, δίχως το Δικαστήριο να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Τομπούλογλου δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό για το «φακελάκι» των 25.000 ευρώ το οποίο φέρεται να ζήτησε για να μην κηρύξει έκπτωτη σε διαγωνισμό διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει την προώθηση προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία.

Ιδιαίτερη εντύπωση είχαν προκαλέσει όσα είχε ισχυριστεί στην απολογία του στο πρωτόδικο Δικαστήριο ο Χάρης Τομπούλογλου. Το «γαλάζιο» στέλεχος είχε υποστηρίξει ότι ήταν θύμα πλεκτάνης, λόγω της σχέσης του με τη Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν μπορούσαν να με φάνε αλλιώς γιατί διαχειριστικά δεν είχαν τίποτε στα χέρια τους. Εγώ δεν ήμουν του περιβάλλοντος Σαμαρά, αλλά της Ντόρας Μπακογιάννη. Υπήρχε σύστημα που μεθόδευε την απομάκρυνσή μου από το νοσοκομείο. Δυο μήνες μετά, ο δεσπότης της Γλυφάδας κατήγγειλε ότι ο υπουργός Υγείας (σ.σ.: ο Αδωνις Γεωργιάδης τότε) τον εκβίασε να παραιτηθεί. Η κάθε κομματική και εσωκομματική εξουσία έχει τον δικό της τρόπο φέρεσθαι. Μέσω εμού ήθελαν να καταστρέψουν έναν εσωκομματικό τους αντίπαλο, στον οποίο εγώ ήμουν προσκείμενος. Αντί να με θέσουν σε αργία όπως έπρεπε να κάνουν, ο ίδιος ο υπουργός Υγείας ζήτησε την απομάκρυνσή μου. Όταν δεν μπορούσαν να βάλουν δικούς τους σε θέσεις, τότε εξόντωναν τους αντιπάλους» είχε υποστηρίξει ο Χάρης Τομπούλογλου. Παρόλα αυτά το 2019, τον είχαν στηρίξει φανερά, στελέχη της ΝΔ , όπως η Ελίζα Βόζενμπεργκ και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης. Παρά την υποστήριξη, οριακά πέρασε το 13%, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση, πολύ μακρυά από το δεύτερο γύρο. Και επειδή οι προβλέψεις λένε τα ίδια, για τις εκλογές του Οκτωβρίου, την “πληρώνουν” ο Γιάννης Βούρος και ο Στέφανος Γατσούλης…