Φωταγώγηση του παλαιού Δημαρχείου Γλυφάδας

Αντίπαρος: Στο Πράσινο Ταμείο η υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων του νησιού
1 Νοεμβρίου 2021
Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ της ΚΕΔΕ
2 Νοεμβρίου 2021
Show all

Φωταγώγηση του παλαιού Δημαρχείου Γλυφάδας

Με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα φωταγωγήθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη Π. Θεοδωρικάκο το παλαιό Δημαρχείο της Γλυφάδας, σε μία συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την πρόληψη στον καρκίνο του μαστού , μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Γλυφάδας με καρκίνο του μαστού «Μαζί για τη Ζωή», στο πλαίσιο των σχετικών εκδηλώσεων για το μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού.
Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου «Μαζί για τη Ζωή», δημοτική σύμβουλος Σάσα Πατεράκη, μαζί με άλλα μέλη του Συλλόγου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τ. Γαιτάνης, ο βουλευτής της ΝΔ Β. Σπανάκης, το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ Τ. Αντωνίου, η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Τομέα Δ. Νάνου και η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή, ο Υποδιοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Αγ. Σάββας» Χ. Φασιανός και η Πρόεδρος του κινήματος «Athena Take Me Home» Α. Τρανούλη.
Ο κ. Πατούλης συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Γλυφάδας με καρκίνο του Μαστού «Μαζί για τη Ζωή» για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης, κάνοντας λόγο για αληθινές αγωνίστριες και πρότυπα ζωής για όλους μας.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση επισήμανε μεταξύ άλλων:
«Σήμερα μαζί με τις γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Γλυφάδας «Μαζί για τη Ζωή», μέσα από αυτή τη συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλες τις γυναίκες ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, αρκεί να γίνει έγκαιρη διάγνωση. Με την πρόληψη μπορούμε να βγούμε νικητές και να κερδίσουμε τις ζωές μας, που είναι το πιο πολύτιμο αγαθό.
Ως Περιφέρεια Αττικής δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη και στη διατήρηση της υγείας του Πολίτη μέσα από τον προσυμπτωματικό έλεγχο. Ήδη έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες  να πραγματοποιήσουν δωρεάν μαστογραφία με συνεργαζόμενα νοσοκομεία. Στηρίζουμε και συμβάλλουμε ενεργά με συγκεκριμένες πολιτικές και παρεμβάσεις, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού.  Στόχος μας είναι μέσα από τη γόνιμη συνεργασία του επιστημονικού κόσμου με την Αυτοδιοίκηση, να εφαρμόσουμε πρακτικές που ακολουθούνται εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Οι γυναίκες που δίνουν τη μάχη τους με τον καρκίνο του μαστού, αξίζουν το θαυμασμό μας για το θάρρος και το κουράγιο τους. Αποτελούν πρότυπο ζωής και αγωνιστικότητας. Θα είμαστε δίπλα τους με όλες μας τις δυνάμεις».