Φ. Σπανός: Πρέπει να παραμείνει στραμμένο το βλέμμα όλων στη Β. Εύβοια μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του τόπου

Δύο χρόνια απολογισμού και δράσεων δημοτικής αρχής Νέας Ιωνίας
29 Σεπτεμβρίου 2021
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με αντιπροσωπεία Περιφερειαρχών της Κένυας και του Ελληνοκενυατικού Επιμελητηρίου
29 Σεπτεμβρίου 2021
Show all

Φ. Σπανός: Πρέπει να παραμείνει στραμμένο το βλέμμα όλων στη Β. Εύβοια μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του τόπου

«Η βόρεια Εύβοια δοκιμάστηκε σκληρά και έδειξε τεράστια δύναμη. Έχει, όμως, και τεράστιες ανάγκες. Για αυτό πρέπει να παραμείνει εκεί στραμμένο το βλέμμα όλων μας, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του τόπου, αλλά και μέχρι να αποκτήσει πάλι προοπτική, αισιοδοξία και ελπίδα». Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μιλώντας χθες στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.

Ο κ. Σπανός αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία ξεκίνησε άμεσα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στις πεδινές κοίτες των ποταμών, όπως και στη δουλειά των δασαρχείων στο βουνό. Υπογράμμισε τη μεγάλη πρόκληση για την ανάταξη του δάσους, που έχει καταστραφεί, αλλά και την ανάγκη για ένα ολιστικό στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης που σε κάθε του έκφανση, θα διαπνέεται από την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

Επίσης χαρακτήρισε σημαντική την παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα, σε συνέχεια και της επικοινωνίας τους, για την άρση των αποφάσεων της ΡΑΕ, περί της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας.