Χαλκίδα: Η αξιοποίηση του παλαιού κτιρίου Νοσοκομείου Χαλκίδας στη συνάντηση δημάρχου και διοίκησης Νοσοκομείου

Στην κατάψυξη η χώρα: Τι θα αντιμετωπίσουν οι δήμοι και οι Περιφέρειες
19 Ιανουαρίου 2022
Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του εμβληματικού ΙΡΙΣ στην Ελευσίνα
19 Ιανουαρίου 2022
Show all

Χαλκίδα: Η αξιοποίηση του παλαιού κτιρίου Νοσοκομείου Χαλκίδας στη συνάντηση δημάρχου και διοίκησης Νοσοκομείου

Την άμεση ανάγκη να αξιοποιηθεί το παλαιό κτίριο του Νοσοκομείου Χαλκίδας τόνισαν στη δήμαρχο Χαλκίδας Έλενα Βάκα κατά τη διάρκεια συνάντησής τους ο διοικητής του Νοσοκομείου Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Δημήτρης Αναγνώστου και η διευθύντρια Διοίκησης Λευκοθέα Μεγαρίτη,.

Εκ μέρους της διοίκησης του Νοσοκομείου υπογραμμίστηκε επίσης η ανάγκη το κτίριο

να συνεχίσει να εξυπηρετεί τον τομέα της υγείας.

Από την πλευρά της η δήμαρχος τόνισε ότι η αξιοποίηση του κτιρίου θα πρέπει να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, προς όφελος των δημοτών και ιδιαίτερα των κατοίκων και των επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής. Γι’ αυτό το λόγο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση φορέων και πολιτών, αφού προηγηθεί συνάντηση και με τον αρμόδιο υπουργό.

Από κοινού συμφώνησαν ότι αυτό που έχει σημασία είναι ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός, να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω παρακμή του κτιρίου και της περιοχής.

Πάντως πληροφορίες κάνουν λόγο πως το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στην ενοικίαση των εγκαταστάσεων του παλιού Νοσοκομείου Χαλκίδας, προκειμένου να λειτουργήσει εκεί ιδιωτική μονάδα υγείας και συγκεκριμένα σε Κέντρο Αποκατάστασης.