Χαλκίδα: Πέντε σημαντικά έργα της Δ.Ε.Υ.Α.Χ προς ένταξη στο «Αντώνης Τρίτσης»

Δημοτικοί διοικητικοί υπάλληλοι ασκούν αρμοδιότητες Δημοτικής Αστυνομίας έως τις 30 Ιουνίου
30 Μαρτίου 2021
Δίκτυο 14 συστημάτων υπόγειων κάδων σε Πυλαία – Χορτιάτη
30 Μαρτίου 2021
Show all

Χαλκίδα: Πέντε σημαντικά έργα της Δ.Ε.Υ.Α.Χ προς ένταξη στο «Αντώνης Τρίτσης»

Πρόταση ένταξης για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», του έργου επέκτασης εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, αναβάθμιση και έλεγχος διαρροών εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Χαλκιδέων, συνολικού προϋπολογισμού 8.570.604 ευρώ με ΦΠΑ, υπέβαλε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας (Δ.Ε.Υ.Α.Χ).

Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης στοχεύει στην επίλυση υδρευτικών προβλημάτων της πόλης, χαρακτηρίζεται από λειτουργικότητα και βιωσιμότητα και θα συμβάλλει στην εξασφάλιση επάρκειας νερού, στη μείωση των διαρροών και στην εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων.
Σύμφωνα με την Δ.Ε.Υ.Α.Χ, το παραπάνω έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 5 σημαντικά υποέργα και συγκεκριμένα:

  1. «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ»
    Το έργο, προϋπολογισμού 3.642.000 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α, έχει ως αντικείμενο την επέκταση και λειτουργική αναβάθμιση των κύριων τροφοδοτικών αγωγών των εξωτερικών υδραγωγείων Ερίων και Παραλίμνης με απώτερο σκοπό την μείωση του χρόνου πλήρωσης των δεξαμενών του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και την ομαλή υδροδότηση των Δ.Ε. της Χαλκίδας, της Ν. Αρτάκης και της Ανθηδόνας του Δήμου Χαλκιδέων.
  2. «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ, Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ»
    Το έργο, προϋπολογισμού 1.480.500 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α, έχει ως αντικείμενο την επέκταση και λειτουργική αναβάθμιση υφιστάμενων τροφοδοτικών αγωγών διανομής του εσωτερικού υδραγωγείου των Δ..Ε. Χαλκίδας, Ν. Αρτάκης και Ληλαντίων του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να διασφαλίζεται η αποφυγή βλαβών ή διακοπών νερού στις ανωτέρω περιοχές.
  3. «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΑΝΘΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΛΙΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ»
    Το έργο, προϋπολογισμού 628.200 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α, έχει ως αντικείμενο την επέκταση και λειτουργική αναβάθμιση υφιστάμενων τροφοδοτικών αγωγών διανομής του εσωτερικού υδραγωγείου των Δ.Ε. Ανθηδόνας και Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να διασφαλίζεται η αποφυγή βλαβών ή διακοπών νερού στις ανωτέρω περιοχές.
    4.«ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ Τ.Κ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ»
    Το έργο, προϋπολογισμού 1.107.300 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α, έχει ως αντικείμενο την αντικατάσταση του κύριου τροφοδοτικού αγωγού και την επέκταση προς την περιοχή «Πανόραμα», η οποία δεν υδροδοτείται σήμερα από δίκτυο ύδρευσης.
  4. «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ»
    Η παραπάνω πράξη, προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α, έχει ως αντικείμενο την εγκατάσταση σύγχρονων ψηφιακών υδρομετρητών καταναλωτών σε αντικατάσταση υφιστάμενων παλαιών και προβληματικών υδρομετρητών, οι οποίοι, εκτός του συστήματος καταμέτρησης, θα τροφοδοτήσουν με πολύτιμα δεδομένα και το σύστημα ελέγχου διαρροών, μέσω του υφιστάμενου συστήματος τηλελέγχου-τηλεχειρισμού, προκειμένου να μειωθούν οι (αφανείς) διαρροές του δικτύου και το ποσοστό του μη-τιμολογούμενου νερού (ΜΤΝ) στα εσωτερικά δίκτυα διανομής πόσιμου νερού.