Χανιά «Κάθε παιδί είναι ένας καλλιτέχνης»: Έκθεση του Δήμου με έργα από μαθητές ΑμεΑ

Δέκα νέα ηλεκτρικά οχήματα και πέντε σταθμούς φόρτισης αποκτά ο Δήμος Βριλησσίων
26 Ιουνίου 2023
Σύσκεψη με εκπροσώπους της DG REGIO για τις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην Κρήτη
26 Ιουνίου 2023
Show all

Χανιά «Κάθε παιδί είναι ένας καλλιτέχνης»: Έκθεση του Δήμου με έργα από μαθητές ΑμεΑ

Την έκθεση με θέμα: «Κάθε παιδί είναι ένας καλλιτέχνης» (Πάμπλο Πικάσο), από έργα μαθητών ΑμεΑ, παρουσιάζουν στο Γιαλί Τζαμί, στο Ενετικό λιμάνι Χανίων, ο Δήμος Χανίων, με μέριμνα από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ & Ισότητας και σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων.

Η έκθεση θα φιλοξενήσει έργα μαθητών Ατόμων με Αναπηρία που φοιτούν σε Ειδικά Σχολεία του Δήμου Χανίων και φορείς στήριξης ΑμεΑ, τα οποία δημιουργήθηκαν στους χώρους τους μαζί με τους εκπαιδευτικούς, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 27 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί στον χώρου του Γιαλί Τζαμί, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, εκπροσώπων του Δήμου και των φορέων που συμμετείχαν στην έκθεση, ενώ έχουν προσκληθεί όλα τα σχολεία που πήραν μέρος.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη καθημερινά, το πρωί από τις 09:00 έως τις 12:00 και το απόγευμα, από τις 18:00 έως τις 21:00 έως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Στην έκθεση συμμετέχουν:

1ο, 2ο και 3ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Χανίων,
1ο, 2ο, 3ο και 4ο (ΚΑΠΝΚ) Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων,
Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (E.E.E.E.K.) Χανίων,
Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Χανίων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.),
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ-ΑμεΑ) «Ατλαντίδα»,
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης ΑμεΑ (ΚΗΦΑΑΜΕΑ),
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών (Κ.Η.Φ.Α.Π.) «Μεγαλόχαρη»,
ΕΛΕΠΑΠ Χανίων,
ΚΚΠΠΚ ΠΑΜΕΑ Χανίων // Τμήμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Κοινωνικής Ένταξης ΑμεΑ.
Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δουν αφενός τις υπέροχες δημιουργίες των παιδιών και αφετέρου το σπουδαίο έργο που συντελείται από τους εκπαιδευτικούς για τα παιδιά.

Η έκθεση φιλοξενεί, επίσης, έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο ενός κύκλου εικαστικών δράσεων στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων, καθώς και επισκέψεων σε μουσεία και χώρους πολιτισμού.

Σκοπός του Δήμου Χανίων είναι η συνεργασία με φορείς ΑμεΑ της πόλης δημιουργώντας προϋποθέσεις συνέργειας, σύμπνοιας και εξωστρέφειας με γνώμονα πάντα την ψυχική ευεξία των ωφελούμενων και την κοινωνική συμπερίληψη. Επιμέλεια έκθεσης: Άννα Νεμπαυλάκη – Συνεργάτης: Κωνσταντίνος Φίσερ