Χανιά: Κατεδάφιση κτιρίων εντός της Παλιάς Πόλης

Κείμενο Συναντίληψης και Συνεργασίας υπέγραψαν η ΚΕΔΕ και η Επιτροπή «Ελλάδα 2021»
11 Μαρτίου 2020
Ηράκλειο: To δεύτερο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο απέκτησε ο δήμος
11 Μαρτίου 2020
Show all

Χανιά: Κατεδάφιση κτιρίων εντός της Παλιάς Πόλης

Στην κατεδάφιση κτισμάτων που βρίσκονται μέσα στην Παλιά Πόλη των Χανίων, κυρίως πάνω στα αναχώματα των Ενετικών Οχυρώσεων, προχωρά ο δήμος Χανίων.

Η κατεδάφιση αφορά κτίσματα, τα οποία έχουν ανεγερθεί κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, χωρίς τις απαιτούμενες εγκρίσεις από ιδιώτες και φορείς σε χώρους ιδιοκτησίας του δήμου Χανίων ή του ελληνικού Δημοσίου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, «οι εργασίες, οι οποίες θα εκτελεστούν σταδιακά, έχουν ως στόχο την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Οχυρώσεων και την ασφαλή χρήση των παρακείμενων δημόσιων ή ιδιωτικών ιδιοκτησιών».

Η σύμβαση για την κατεδάφιση των κτισμάτων υπογράφηκε από τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον ανάδοχο εργολάβο του έργου και είναι προϋπολογισμού 74 χιλιάδων ευρώ.

Υπογράφοντας το κείμενο Συναντίληψης η Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη και ο Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισαν πως «το μεταξύ μας σύμφωνο είναι η φροντίδα μας για τη χώρα μας, τους ανθρώπους μας, για το αύριο».

Τέλος η κα Αγγελοπούλου τόνισε ότι το πρόγραμμα των επισκέψεων της επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021 στις διάφορες πόλεις, θα ξαναρχίσει μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Στην τελετή παραβρέθηκαν τα μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής «Ελλάδα2021» Κωστής Μαραβέγιας και Δέσποινα Μουζάκη, τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου Κώστας Κοντογιάννης, Γιώργος Μυλωνάκης και Θεόδωρος Παπαπετρόπουλος και ο γενικός διευθυντής της επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021,Θανάσης Καταρτζής.

Από την πλευρά της ΚΕΔΕ παραβρέθηκαν ο Α’ Αντιπρόεδρος Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Γενικός Διευθυντής Γ. Καραγιάννης, τα μέλη του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου, Δ. Τσιαντής, Γ. Λυμπέρης, Η. Αποστολόπουλος και Ν. Χιωτάκης, Δ. Μπίρμπας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής και δήμαρχος Γαλατσίου, Γ.Μαρκόπουλος και ο δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης, Τ. Μαυρίδης.