Χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Αμαλιάδας

Σύστημα τηλεϊατρικής έθεσε στη διάθεση των πολιτών η Περιφ. Αττικής σε συνέργεια με τον ΙΣΑ
9 Απριλίου 2020
Συνεχίζονται, από την Περιφ. Αττικής, οι ασφαλτοστρώσεις και η συντήρηση κεντρικών δρόμων στους δήμους
9 Απριλίου 2020
Show all

Χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Αμαλιάδας

Προς υλοποίηση οδεύει, σύμφωνα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το έργο της ολοκλήρωσης του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε σήμερα την απόφαση σκοπιμότητας του έργου, για την προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, με προϋπολογισμό 233.925 ευρώ. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της περιφέρειας, με φορέα υλοποίησης τον δήμο Ήλιδας και θα έρθει προς έγκριση στο περιφερειακό συμβούλιο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια, «η ολοκλήρωση του τμήματος επειγόντων περιστατικών προσφέρει στο νοσοκομείο Αμαλιάδας τη δυνατότητα πλήρους λειτουργίας ως δευτεροβάθμια νοσηλευτική μονάδα και θα συμβάλει καθοριστικά στην ετοιμότητα και προετοιμασία χώρων εντός της υφιστάμενης νοσοκομειακής μονάδας για να ανταποκριθεί σε έκτακτες καταστάσεις, λόγω του κινδύνου περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού».
Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Κλείνουμε μία ακόμα εκκρεμότητα του χθες και με μεγάλη ταχύτητα σπεύδουμε να ενισχύσουμε τις μονάδες του δημοσίου συστήματος υγείας του τόπου μας. Η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας, αποδεικνύουν για άλλη μία φορά τη δύναμη και την αξία της αυτοδιοίκησης, να στέκει στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, προσφέροντας άμεσες και ουσιαστικές λύσεις».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, σημείωσε ότι «οι πολίτες του δήμου μας, όπως και όλοι οι Ηλείοι, μπορούν να είναι βέβαιοι πια για το μέλλον του νοσοκομείου Αμαλιάδας και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που θα μας κάνει όλους περήφανους».