Χρυσή διάκριση στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για την καθαρή ενεργειακή μετάβαση των Διαποντίων Νήσων

Δήμος Ζίτσας: Να μειωθούν κατά 30% οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων
20 Ιανουαρίου 2023
Δήμος Ηγουμενίτσας: Μειώσεις και απαλλαγές από δημοτικά τέλη για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες
20 Ιανουαρίου 2023
Show all

Χρυσή διάκριση στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για την καθαρή ενεργειακή μετάβαση των Διαποντίων Νήσων

Με Χρυσό βραβείο διακρίθηκε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στην πρώτη του συμμετοχή στα Best City Awards, στην κατηγορία «Κλιματική Αλλαγή».

Αφορμή για αυτό στάθηκε η πρόταση που είχε κατατεθεί εκ μέρους του Δήμου από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την αντιδήμαρχο, Παναγιώτα Τζάννε, στον ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό μηχανισμό NESOI της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είχε εγκριθεί, λαμβάνοντας μάλιστα την υψηλότερη βαθμολογία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το έργο αφορά στην καθαρή ενεργειακή μετάβαση των Διαποντίων Νήσων και πιο συγκεκριμένα στην πλήρη απανθρακοποίηση των αυτόνομων ηλεκτρικών συστημάτων των νησιών της Ερείκουσσας και των Οθωνών, με την χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και την ανάπτυξη «έξυπνης μαρίνας» στην νήσο του Μαθρακίου που θα διαθέτει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, μικρή μονάδα αφαλάτωσης, νέο ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό καθώς και πράσινα σημεία συλλογής αποβλήτων, εντάσσοντας πλέον τα Διαπόντια νησιά στο χάρτη των «πράσινων» νησιωτικών προορισμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρόταση ξεχώρισε για 2η φορά αφού προηγήθηκε η διάκρισή της και στο Ευρωπαϊκό βραβείο “ISLAND GAMECHANGER AWARD” στο πλαίσιο της 20ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και Πόλεων (EU Regions Week).

«Είναι μια μεγάλη και σημαντική διάκριση που δεν ανήκει μόνο στη δημοτική αρχή αλλά ανήκει σε όλους μας. Όπου αναφέρεται και ακούγεται με θετικό τρόπο ο Δήμος μας, αυτό αντανακλά και επιβραβεύει τις προσπάθειες όλων μας», δήλωσε μεταξύ άλλων, η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου.