Χώρους, εξοπλισμό και συμμετοχή υπαλλήλων ζητά από τους δήμους η ΕΛΣΤΑΤ για τη Γενική Απογραφή

Νέα απόφαση Θ. Σκυλακάκη για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των ΟΤΑ
30 Ιουνίου 2021
Άρτα και Πρέβεζα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάδειξη του Αμβρακικού με μονοήμερες κρουαζιέρες
30 Ιουνίου 2021
Show all

Χώρους, εξοπλισμό και συμμετοχή υπαλλήλων ζητά από τους δήμους η ΕΛΣΤΑΤ για τη Γενική Απογραφή

Από τον Ιούλιο μέχρι το Δεκέμβριο θα διεξαχθούν οι Γενικές Απογραφές Κτιρίων και Πληθυσμών – Κατοικιών από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, που γίνονται κάθε δέκα χρόνια και αποσκοπούν στην καταμέτρηση του πληθυσμού και την καταγραφή των κοινωνικοοικονομικών χαρακτηριστικών του. Φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί την τελευταία χρονική περίοδο, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, η συλλογή των στοιχείων θα γίνει με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής.

Η ΕΛΣΤΑΤ, με επιστολή της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Στατιστικών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κας Βασιλικής Μπενάκη στην ΚΕΔΕ, ζήτησε τη συνεργασία των δήμων για την καλύτερη συλλογή στοιχείων.

Συγκεκριμένα ζητά τη φιλοξενία των συνεργατών των Γενικών Απογραφών σε κατάλληλους χώρους των δήμων και την παροχή, όπου αυτό είναι δυνατόν, κατάλληλου εξοπλισμού, χωρίς την παρεμπόδιση της εύρυθμης λειτουργίας των τοπικών αρχών, καθώς και την αμειβόμενη συμμετοχή των στελεχών των δήμων στη διαδικασία είτε ως Τομεάρχες, είτε ως Απογραφείς, σε ώρες και μέρες που δεν θα παρακωλύεται η κανονική τους εργασία.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου με ενημερωτική επιστολή που απέστειλε προς τους συναδέλφους του δημάρχους υπογραμμίζει ότι «είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να συνεργαστούμε με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε η διαδικασία αυτή να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά».

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις όσων επιθυμούν να απασχοληθούν ως Τομεάρχες στην Απογραφή, υποβάλλονται μέχρι την 12η Ιουλίου.