Ψηφιακό Μουσείο Ιστορίας αποκτά ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας

Στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο BELC ο Δήμος Νισύρου
4 Μαρτίου 2024
Δελφοί: Παρεμβάσεις σε όλες της Δημοτικές Ενότητες στον τομέα της καθημερινότητας
4 Μαρτίου 2024
Show all

Ψηφιακό Μουσείο Ιστορίας αποκτά ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας

Ψηφιακό Μουσείο Ιστορίας αποκτά ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας

Στη δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου, προχωρά ο Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας, για την προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής, συνολικού προϋπολογισμού 147.560 ευρώ.

Το ψηφιακό μουσείο θα έχει ως θέμα τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Το έργο θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες, μέσω της ψηφιακής διάδρασης, να συνδέσουν τα ιστορικά εκθέματα ή τεκμήρια με ιστορικές και πολιτιστικές διαδρομές στην περιοχή, τα οποία περνούν μέσα από τα γεγονότα και τα πρόσωπα που σημάδεψαν την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας έχει στην διάθεση του ιστορικά στοιχεία σε ψηφιακά και αναλογικά μητρώα από την Επανάσταση του 1821, όπως επίσης περιοχές που διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα της εποχής.

Το Ψηφιακό Μουσείο στο οποίο θα έχουν πρόσβαση επισκέπτες κάθε ηλικίας θα περιέχει: διαδραστικές και ολογραφικές προβολές, διαδραστικές εφαρμογές με πολυμεσικό περιεχόμενο, εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα « Αντώνης Τρίτσης», στο οποίο και επανεντάχθηκε μετά από στοχευμένες ενέργειες της δημοτικής Αρχής, και των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς όπως τονίζεται, το υπουργείο Εσωτερικών είχε ενημερώσει με έγγραφο ότι όσα έργα εντάχθηκαν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έως τις 30/6/2022 και δεν έχουν δημοπρατηθεί θα πρέπει άμεσα να δημοπρατηθούν το αργότερο έως τις 9 Φεβρουαρίου 2024 σε διαφορετική περίπτωση απεντάσσονται.

Ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Αρμόδιος Δρίκος μετά την επιτυχία επανένταξης του έργου δήλωσε:

«Η έγκριση του έργου ήταν αποτέλεσμα της άρτιας προετοιμασίας που έγινε από την ομάδα εργασίας. Το Ψηφιακό Μουσείο της πόλης μας είναι ακόμα μια απόδειξη ότι η Δημοτική μας Αρχή, με συγκεκριμένα έργα, κρατά ζωντανή την ιστορία μας και αναδεικνύει την κληρονομιά μας. Με γνώμονα τις σύγχρονες τεχνολογίες ο πλούτος του τόπου μας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία καθώς δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να ταξιδέψουν στο χωροχρόνο, βλέποντας την ιστορία να ζωντανεύει μπροστά τους. Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας ενισχύει με κάθε μέσο τους δεσμούς με το παρελθόν, αναγνωρίζοντας στην πράξη πως η γνώση και η αξιοποίηση αυτού δίνει σπουδαία εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον».