Ως καλή πρακτική αναγνωρίζεται η δράση «Η Πόλη που Μαθαίνει» και το Πανεπιστήμιο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων

Πάργα: Παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι μελέτες για λιμενικά έργα
4 Δεκεμβρίου 2023
ΚΕΔΕ: Σε Γιάννενα και Θεσσαλονίκη συνεχίζονται οι ενημερωτικές διημερίδες
4 Δεκεμβρίου 2023
Show all

Ως καλή πρακτική αναγνωρίζεται η δράση «Η Πόλη που Μαθαίνει» και το Πανεπιστήμιο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων

Ως καλή πρακτική αναγνωρίζεται η δράση «Η Πόλη που Μαθαίνει» και το Πανεπιστήμιο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων

Ως καλή πρακτική στο χώρο της Αυτοδιοίκησης αναγνωρίζει τη δράση «Η Πόλη που Μαθαίνει» και το Πανεπιστήμιο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και το Τμήμα Καινοτομίας του Υπουργείου Εσωτερικών.
Για το λόγο αυτό η Λάρισα ήταν η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που παρουσιάστηκε ως παράδειγμα καλής πρακτικής, για την εφαρμογή του επιτυχημένου προγράμματος «Η πόλη που μαθαίνει» και του «Πανεπιστήμιου Πολιτών», σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με θέμα «Καινοτόμες πρακτικές στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση, με τον πολίτη στο επίκεντρο».
Χαιρετισμούς στην ημερίδα απηύθυναν η υπουργός η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) Βασίλειος Έξαρχος.
“Η εκδήλωση απευθυνόταν σε στελέχη Δημόσιας Διοίκησης όλης της χώρας, πραγματοποιήθηκε δια ζώσης και διαδικτυακά, με συμμετοχή που ξεπέρασε τα 400 άτομα, και η Λάρισα ήταν ο μόνος δήμος που κλήθηκε να παρουσιάσει την επιτυχημένη πρακτική της, η «Πόλη που μαθαίνει», αποσπώντας το χειροκρότημα όλων, για τη σύλληψη της ιδέας και την πορεία του εγχειρήματος”, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.
Μάλιστα, η συγκεκριμένη πρακτική εντάχθηκε στο αποθετήριο των Πρακτικών Καινοτομίας Δημόσιου Τομέα, του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο είναι μια ψηφιακή βιβλιοθήκη που αναπτύσσεται εντός του Πληροφοριακού Συστήματος, με σκοπό τη συγκέντρωση και διαμοίραση της γνώσης των καλών πρακτικών καινοτομίας, που εφαρμόζουν φορείς του δημόσιου τομέα.
Την παρουσίαση του «Πανεπιστημίου Πολιτών της Λάρισας–Η πόλη που μαθαίνει», στην ημερίδα, έκανε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Δήμου Λαρισαίων Δημήτριος Δεληγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στην όλη πορεία του εγχειρήματος, με ιδιαίτερη έμφαση, στην προσφορά του, σε περιόδους κρίσης.
Σημειώνεται ότι τι το 2015, η Λάρισα, ήταν η πρώτη ελληνική πόλη του δικτύου «Πόλεις που μαθαίνουν» (Learning Cities) της UNESCO, και το 2018 δημιούργησε το Πανεπιστήμιο των Πολιτών». Το 2020 κατέκτησε το βραβείο «Grundtvig» από την European Association for the Education of Adults – EAEA»