1ο Φεστιβάλ Λαούτου στη Νάξο

Ανακαινίστηκε πλήρως το κλειστό γυμναστήριο στο 14ο Γυμνάσιο Πειραιά
18 Ιουλίου 2022
Στον Δήμο Βέροιας, δημιουργείται ο πρώτος ολοκληρωμένος χώρος άσκησης και αναψυχής για ΑμεΑ
18 Ιουλίου 2022
Show all

1ο Φεστιβάλ Λαούτου στη Νάξο

Aναδεικνύοντας την ξεχωριστή θέση του λαούτου στη νησιωτική μουσική παράδοση, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων οργανώνει το 1ο Φεστιβάλ λαούτου, το διήμερο 15-16 Ιουλίου 2022.

Η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στις 21:00, στον αρχαιολογικό χώρο Ύρια, όπου Nάξιοι λαουτιέρηδες θα συμπράξουν με λαουτιέρηδες από άλλα νησιά του Αιγαίου (Πάρος, Σαντορίνη, Κύθνος, Άνδρος κλπ.), παίζοντας νησιώτικα τραγούδια που έχουν ως κύριο όργανο το Λαούτο. Μαζί τους θα τραγουδήσουν σπουδαίοι ερμηνευτές, όπως ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος, η Μαρία Σκουλά και η Στελίνα Κονιτοπούλου. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Καθηγητής STο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πατρών Φραγκίσκος Κουτελιέρης.

Μία ημέρα αργότερα, το Σάββατο 16 Ιουλίου, στην παραλία της Χώρας Νάξου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία, με τη συμμετοχή κορυφαίων μουσικών και ερμηνευτών του νησιώτικου τραγουδιού από τη Νάξο (Μαρία Σκουλά, Αγγελική Κονιτοπούλου, Νίκος Μπαρδάνης, Άρης και Γιάννης Βερύκοκκος, Αγγελική Βερυκόκκου, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Γιάννης Βιτζηλαίος κ. ά.).

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του διήμερου φεστιβάλ έχει αναλάβει ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής του. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και τις δύο ημέρες.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ευχαριστεί θερμά τη Blue Star Ferries για την κάλυψη της μετακίνησης των καλλιτεχνών.