1,2 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των π. Σφαγείων στον Ταύρο

Ανέγερση νέου δημαρχείου στην Αγία Παρασκευή
6 Νοεμβρίου 2020
Η δήμαρχος Πεντέλης για την ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου
6 Νοεμβρίου 2020
Show all

1,2 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των π. Σφαγείων στον Ταύρο

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε πράξη τη δέσμευσή του για την αποκατάσταση των πρώην Σφαγείων στον Ταύρο τα οποία είχαν πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά στα τέλη του Ιουλίου 2020. Με απόφασή του ενέκρινε πίστωση ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών με σκοπό την αποκατάσταση των εμβληματικών αυτών κτιρίων.
Η έγκριση της χρηματοδότησης έγινε σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, αφού έπρεπε να προηγηθούν μια σειρά διαδικασιών μεταξύ των υπηρεσιών του Υπουργείου και του Δήμου. Έχει δε ιδιαίτερη αξία ότι η χρηματοδότηση αυτή εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να μην στερηθεί ο Δήμος χρήματα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στο οποίο υποβάλλει προτάσεις για άλλα έργα στην πόλη.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ανταπόκριση του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου στο αίτημά μας για την αποκατάσταση των ιστορικών π. Σφαγείων στην πόλη μας. Με την ενέργειά του αυτή ο Υπουργός κράτησε τον λόγο του αποστομώνοντας όλους όσους το προηγούμενο διάστημα προσπαθούσαν να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία. Δυστυχώς όμως για αυτούς διαψεύσθηκαν για μία ακόμα φορά. Τα πικρόχολα σχόλια που είχαν εκφράσει ας τα κρατήσουν για τον εαυτό τους. Εμείς κρατάμε την ελπίδα ζωντανή με έργο για τους πολίτες και την κοινωνία. Ευχαριστούμε τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για την απόφαση έγκρισης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου, αλλά και τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος την συνυπέγραψε λόγω αρμοδιότητας στα θέματα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως επίσης και τους βουλευτές των κομμάτων οι οποίοι στήριξαν το αίτημά μας. Η κοινωνία γνωρίζει ποιοι εργάζονται και ποιοι προσφέρουν στην πόλη. Τα Σφαγεία θα ξανακτιστούν και θα αποδοθούν στον Δήμο και στους πολίτες του Ταύρου.
Γιατί εμείς τιμούμε τους πολίτες και την εμπιστοσύνη τους με σεβασμό και έργο».