Πάτρα: Εκσυγχρονίζονται οι ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις σε 10 σχολικές μονάδες

Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης
22 Ιουλίου 2021
Δήμος Ηγουμενίτσας: Καταγραφή πολιτών για κατ’ οίκον εμβολιασμό
22 Ιουλίου 2021
Show all

Πάτρα: Εκσυγχρονίζονται οι ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις σε 10 σχολικές μονάδες

Στις εργασίες αντικατάστασης ηλεκτρολογικών πινάκων σε 10 σχολικές μονάδες, προχωρά ο Δήμος Πατρέων, προκειμένου να αποφευχθούν βλάβες, που θα επηρεάσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους, αλλά μπορεί να θέσουν και σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Το συγκεκριμένο έργο χαρακτηρίζεται τεχνικά ως «μικρής κλίμακας», είναι όμως κύριας σημασίας, δεδομένου ότι συμπεριλαμβάνονται σχολεία των οποίων η λειτουργία τους ξεκινά πριν από το 1970.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού Τάκη Πετρόπουλο και την Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων, Φωτεινή Συριώτη – Κυπραίου, επισκέφθηκαν χθες (Τετάρτη) το πρωί, το Σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 1ο ΕΠΑΛ Πάτρας το 9ο ΕΠΑΛ (νυχτερινό) και το Εργαστηριακό Κέντρο Πάτρας, στο οποίο ξεκινούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, που έχει τοποθετηθεί από το 1970.
«Η Δημοτική Αρχή έχοντας ως προτεραιότητα, τις λαϊκές ανάγκες, σχεδίασε και υλοποιεί, ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, στα σχολεία του Δήμου», τονίζει χαρακτηριστικά.

Τα σχολικά συγκροτήματα, στα οποία θα γίνουν οι παραπάνω παρεμβάσεις είναι τα εξής:
1) 7ο ΕΠΑΛ Πατρών
2) Γυμνάσιο Ρίου
3) 7ο Γυμνάσιο Πατρών
4) 9ο Γυμνάσιο Πατρών
5) 5ο Λύκειο Πατρών
6) Πειραματικό Γυμνάσιο
7) Πειραματικό Λύκειο
8) 2ο Λύκειο Πατρών
9) 1ο Εργαστηριακό Κέντρο
10) 1ο ΕΠΑΛ Πατρών.