2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: 20-24 Ιουνίου η καρδιά του βιβλίου χτυπάει στα Χανιά

Ξεκίνησε η ψηφιοποίηση 3,5 εκατ. οικοδομικών αδειών σε 288 δήμους
2 Ιουνίου 2023
Βύρωνας: 130 νέες στάσεις ανακύκλωσης δημιουργούνται στον Δήμο
2 Ιουνίου 2023
Show all

2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: 20-24 Ιουνίου η καρδιά του βιβλίου χτυπάει στα Χανιά

Ο Δήμος Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης εγκαινιάζουν Το 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων πραγματοποιείται φέτος από την Τρίτη 20 έως και το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 με κεντρικό θέμα: «Ατομικές και συλλογικές ταυτότητες: Αυτοπροσδιορισμός στον σύγχρονο κόσμο».

Φέτος το Φεστιβάλ φιλοξενείται στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Μεγάλο Αρσενάλι (Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου), στην Πύλη Sabbionara, στο Γιαλί Τζαμί, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Χρυσόστομος» και σε άλλα σημεία των Χανίων.

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ γίνεται από τον δήμο Χανίων και την περιφέρεια Κρήτης με τη σύμπραξη πολιτιστικών οργανισμών και φορέων (Ελληνο-Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ ΛΕΑ-Λογοτεχνία εν Αθήναις, Ινστιτούτο Θερβάντες, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, Chaniartoon-International Comic & Animation Festival, Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Ελληνογαλλικός Σύλλογος Χανίων, Χώρος Τέχνης Χανίων), καθώς και βιβλιοπωλείων της πόλης (Koukoubook, Librairie, Μυθολογία, Το Τρενάκι, Comixadiko).

Με σημαντικές παρουσίες από τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, την Κροατία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Αργεντινή, την Κολομβία, τη Νικαράγουα, την Κούβα, για πέντε μέρες, τα Χανιά ξαναγίνονται τόπος συνάντησης διακεκριμένων δημιουργών από όλο τον κόσμο, που θα παρουσιάσουν το έργο τους, αλλά και θα συνομιλήσουν με Έλληνες συναδέλφους τους.